24 / 04 / 2024

Ataköy sahilindeki projeler yıkılacak mı?

Ataköy sahilindeki projeler yıkılacak mı?

İstanbul'un güzide sahilindeki yağma planına yargı'dur' dedi. 4 projenin ruhsatı iptal edildi. CHP'li Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu " Her şey hukuka uygundur " dedi...



İstanbul'un güzide sahilindeki yağma planına yargı'dur' dedi. 4 projenin ruhsatı iptal edildi CHP'li Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu "Her şey hukuka uygundur" dedi. Kerimoğlu, "Sahilleri yurttaşa açmak için hukuki mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi. İstanbul'un son doğal sahili Ataköy'e yapılan inşaatlar durduruldu. Bakırköy Belediyesi arka arkaya gelen mahkeme kararları üzerine sahildeki 4 projenin ruhsatını iptal etti. 


TÜM İNŞAATLAR YIKILABİLİR

İki farklı davada mahkemeler davacıları haklı bulunca sırasıyla önce Sinpaş ve Eksim Holding, soma Hyatt Regency Otel, Yalı Ataköy projesi ve Blumar Ataköy'ün ruhsatları iptal edildi. İnşaat sahiplerinin kararlarla ilgili Danıştay'a itiraz hakkı var. Eğer bu itirazlar sonucunda da davacılar haklı bulunursa yapımına başlanan tüm inşaatlar yıkılacak. 


ÇEKİNMEDEN GEREĞİNİ YAPARIZ

Bakırköy Belediye Başkam CHP'li Bülent Kerimoğlu, ruhsat iptalleri için, "Hukuk neyi emrettiyse onu uyguladık" dedi. Kerimoğlu, inşaatların yıkılmasıyla ilgili ise "Danıştay'dan çıkacak kararla ilgili şimdiden bir öngörüde bulunmak doğru olmaz. 

Hukuk bize bir tebligatta bulunursa hiç çekinmeden gereğini yaparız" diye konuştu.


Sözcü 


Geri Dön