23 / 04 / 2024

Ataköy- Zeytinburnu sahil yolunda özel projeler inşa ediliyor!

Ataköy- Zeytinburnu sahil yolunda özel projeler inşa ediliyor!

İstanbul Boğazı’nın ardından en güzel manzaraya sahip olan Ataköy- Zeytinburnu sahil yolu üzerinde özel projeler hayata geçiriliyor...




İstanbul Boğazı’nın ardından en güzel manzaraya sahip olan Ataköy- Zeytinburnu hattı, inşaat projelerinin yarışına sahne oluyor. Başbakan Erdoğan’ı üzen ‘OnaltıDokuz’ projesinin de içinde olduğu bölgede Sinpaş’ta Delta İnşaat’a, Ağaoğlu’ndan Astay’a kadar tanınmış inşaat şirketleri proje yarışma girdi. Bölge, Türkiye’nin Miami’si olarak değerlendirilir hale geldi.


Dünyanın en güzel kentlerinden biri olan İstanbul, son dönemde gayrimenkul sahasında hızlı bir değişime ve gelişime sahne oluyor. Kentte arazi stokunun kısıtlı olması bu süreçte yeni bölgelerin ön plana çıkmasını sağlıyor. Tıpkı Basın Ekspres Yolu, tıpkı Cendere Yolu, tıpkı TEM otobanı gibi...


Son dönemde öne çıkan bölgelerden biri de Ataköy-Zeytinburnu Sahil Yolu. İstanbul Boğazı’nın ardından İstanbul’un en güzel deniz manzarasına sahip olan bölgede, yıllardır atıl duran arazilere rezidanstan konuta, otele kadar farklı lüks projeler inşa ediliyor. Bir zamanlar tekstil sektörünün merkezi olan, kimi yerde gecekondu bölgesi bulunan bu hatta hayata geçirilen projelerin metrekare satış fiyatı 5 bin ila 25 bin TL arasında değişiyor.


İstanbul'un Miami’si olarak da anılmaya başlanan bölgede, Delt. Astay, Sinpaş, YDA Grup gibi inşaat sektörünün önde gelen oyuncuların:: geliştirdiği projeleri siz okurlarım: için mercek altına aldık.


Geçmişte tekstil ve deri sektörün de faaliyet gösteren fabrika arazilerinin, sanayi sitelerinin ve nakliye ambarlanmn merkezi olan Zeytinburnu, şimdilerde artık gayrimenkulun merkezi olmaya aday. Öyle ki kent dışına taşınan fabrikaların arazileri üzerinde yükselen konut, ofis ve alışveriş merkezi projeleri, bölgeye yeni bir kimlik kazandırıyor. Kentsel dönüşümün hız kazandığı bölgede Kiptaş’ın yanı sıra Astay, Sinpaş, YDA Grup gibi şirketler de proje geliştiriyor.



YENİ KİMLİK


TSKB Değerleme’den Değerleme Uzmanı Özdil Şahin, bölgenin hızla değer kazandığını söylüyor.

İmar planlan ile Zeytinbumu’nda bir dönüşüm yaşandığını, orta ve orta-alt gelir grubuna hitap eden projelerin hayata geçtiğini belirten Şahin, “Zeytinburnu, Kazlıçeşme, ve Veliefendi bölgelerindeki rezidans tarzındaki deniz manzaralı projeler fiyatlarından dolayı üst gelir grubundan talep görüyor” diyor.


Ataköy-Bakırköy sahil kesiminde de Ataköy Konakları ve Florya Ekşi- nar Konakları, Vezüv Konakları, Referans Bakırköy gibi A ve A+ gelir seviyesi için inşa edilen ilk projelerden.

Son dönemde ciddi oranda değerlenen bölgede, 2007 yılında 600 bin Euro’dan satışı yapılan Ataköy Konakları’nda fiyat bugün 2 milyon Euro’lar seviyesine çıkmış durumda. Bu rakamlar bölgenin değişimini de kanıtlar nitelikte...



Ekonomist


Geri Dön