23 / 04 / 2024

Atakule yenilenen yüzüyle 2016'da hizmete açılıyor!

Atakule yenilenen yüzüyle 2016'da hizmete açılıyor!

Ankara'nın en seçkin bölgesinde yer alan Atakule, AVM bölümünün yenilen yüzü ile Çankaya Bölgesi'ne hem kültürel hem de sektörel anlamda büyük katkı sağlaması amaçlanıyor.




Sheraton Hotel'de düzenlenen tanıtım toplantısına Tarman Group İcra Kurulu Başkanı Murat Tarman, Atakule GYO İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Mehmet Arpacı, A Tasarım Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Öztürk ve JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş ile çok sayıda basın mensubu katıldı. 


Ankara'nın en seçkin bölgesinde yer alan Atakule, AVM bölümünün yenilen yüzü ile Çankaya Bölgesi'ne hem kültürel hem de sektörel anlamda büyük katkı sağlaması amaçlanıyor. Toplamda 50 bin metrekareden oluşan Atakule, gündelik ihtiyaçlardan, en en uc taleplere kadar her konuda ziyaretçilerine eksiksiz hizmet sunmayı hedefliyor. 200 milyon TL'lik bir yatırımla, dünyaca ünlü markaların Ankara'daki adresi olacak Atakule AVM'nin 2016 yılının son çeyreğinde halkın hizmetine açılması hedefleniyor. Botanik Parkı'nın doğası korunarak tasarlanan Atakule, dört alışveriş katına ek olarak bir de sinema ve eğlence katı olarak planlandı. Kule ve Kule'nin üzerinde yer alan döner platform yapısı korunarak alışveriş merkezi kısmında çağdaş ihtiyaçlar doğrultusunda yapılan düzenlemeleri içeren proje, Cinnah ve Çankaya Caddesi yönündeki kiralanabilir alanları hem yapı içinden hem yapı dışından kullanılabilecek şekilde düzenlenecek. Atakule içerisinde yer alan mağazaların botanik parkına bakan kısımları tamamen camdan olup, yapının dışarı ile olan bağlantıları geliştirilecek şekilde, doğa ile iç içe, cadde mağazaları ile bağlantıları göz üne alınarak projelendirildi. Ayrıca e bulunan çok işlevli etkinlik salonu uliısal ve uluslararası kültürel etkinliklerdi düzenlenmesi için yeniden yapılandırılacak. 



Milli Gazete 


Geri Dön