19 / 04 / 2024

Ataman İnşaat İstanbul ve Bodrum'da arsa arıyor

Ataman İnşaat İstanbul ve Bodrum'da arsa arıyor

Bülent Ataman, Bodrum'da da konut projeleri için yer baktıklarını söyledi



ATAMAN inşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş., 1990 yılından itibaren taahhüt projelerinin yanısıra, finanse ettiği gayrimenkul geliştirme, turizm ve gıda gibi çeşitli sektörlerde faaliyetini sürdürüyor. Ataman İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ataman, grup olarak 57 yıllık köklü bir geçmişe sahip olduklarını hatırlatıyor ve "Kendimi bildim bileli inşaat işlerinin içindeyim" diyor. 1957 Gümüşhane doğumlu olan Bülent Ataman, "Evli ve 3 çocuk babasıyım. 1979 yılında  Ankara  Ticari İlimler Akademisi Ekonomi Bölümünden mezun oldum. Babam Hasan Ataman, 1953'te İstanbul Üniversitesi İnşaat Fakültesi'ni bitirdi, ben de bu yüzden çocukluğumdan beri inşaat işlerinin içindeyim. Türkiye'nin hemen her yerinde devlet kurumlarına çeşitli taahhüt işleri yaptık. Suudi Arabistan'ta 5 yıl kaldık ve orada da inşaat projeleri üzerinde çalıştık" ifadelerini kullanıyor.

Alışverişin merkezi Pendorya
Ataman inşaat olarak amaçlarının hem proje geliştirip satmak hem de yurt dışında taahhüt işleri ve proje üretmek olduğunu söyleyen Bülent Ataman, en son, yurtiçi projelerinden Pendik-Pendorya Alışveriş Merkezi'ni geçen yıl Pendik'te açtıklarını belirtiyor ve "81 bin metrekarelik kapalı alana sahip Pendorya Alışveriş Merkezi, Pendik'te E5'in TEM bağlantı yolu ile kesiştiği noktada. Bu bağlantı yolu aynı zamanda Sabiha Gökçen Havalimanı'nına birkaç dakikada ulaşım imkanı sunuyor" diye konuşuyor. Bülent Ataman, alışveriş merkezinde Kipa, Media Markt, LC Waikiki, Koton, Mango, D&R gibi çok sayıda ünlü marka kiracılarının olduğu hatırlatıyor.

6 milyon ziyaretçi hedefi
Pendorya AVM'yi sigara yasağını gözönüne alarak, açık alanları fazla tutarak dizayn ettiklerini ve bunun faydasını gördüklerini aktaran Bülent Ataman, "İçinde 8 sinema salonu bulunuyor. Yılda 6 milyon ziyaretçi hedefimiz var ve açıldığından itibaren bu hedefe ulaşacak rakamlar elde ettik. Yüzde 90 seviyelerinde kiralamamız oldu. 60 milyon Euro'luk bu projeyi Türkiye Sanayi Kalkınma Bankası Gayrimenkul Yatırım Ortaklığıyla beraber yaptık, 13 ay gibi bir sürede bitirdik" diyor.

İstanbul - Bodrum'da arazi arıyor
Bülent Ataman, Pendorya AVM'nin gelişim sürecinde Pendik'teki gayrimenkul arz ve talebini öğrendiklerini kaydediyor ve "Bu birikimle yeni projeye başladık: Pendorya'ya yürüme mesafesinde, E-5'e 100 metre uzaklıktaki, 400 lüks konut ve 25 ticari ünite bulunan ilk konut-rezidans projemiz Ataman Karina Pendik'i hayata geçiriyoruz. Daha önce de konut projelerinde yer almıştık. Kilyos'ta 20 konutluk Ataman Villaları ve Bodrum'da 26 apart daireden oluşan Rexene Apart bunlardan ikisi" diye konuşuyor. Yeni dönemde İstanbul'un çeşitli yerlerinde yeni projeler üreteceklerini bildiren Bülent Ataman, ayrıca Bodrum'da da konut projeleri için yer baktıklarını söyledi.

Şimdiki hedef proje geliştirmeli
Bülent Ataman, "Bunların yanısıra Cezayir ve Libya'da da konut ve taahhüt yatırımları için çalışmalarımız var. istanbul'da, üzerinde çalıştığımız birkaç birleştirilmiş (ticari+konut) projesinden bahsedebiliriz. Son yıllarda devlet kurumlarına taahhüt işleri yapmak yerine kendi projelerimizi geliştiriyoruz" diye konuşuyor.

ATAMAN Grubu, yaklaşık 20 yıldır turizmde de ciddi yatırımlara imza attı. Kendi otellerinin ve bazı turizmci gruplara yaptıkları otel inşaatlarının olduğunu bildiren Bülent Ataman, "Bodrum'da Rexene Resort ve Rexene Apart adıyla işletilen iki otelimiz var. Bodrum Gümbet'te tatil köyümüzü, 1997 yılında açtık, 650 yataklı. İlerleyen zamanlarda yanındaki otelleri de alarak bu kapasiteye ulaştık. Fakat hedefimiz orayı 1000 yataklı, 5 yıldızlı tatil köyü haline getirmek" diyor. Bülent Ataman, aynı bölgede, Avrupa'nın en büyük tur operatörü TUl'nin, Fransız kanadında kiracıları olduğunu ve iyi çalıştığını ekliyor. Ataman, "Kiracılardan memnunuz. Turizmde mal sahipliğimizi yatırımcı olarak devam ettireceğiz. Bodrum'da şehir içinde bir otelimiz daha var. Yine Bodrum'da banka şubelerinin yan yana ilk kez yer aldığı Ataman Çarşısı'nı yaptık. İzmir'de de bir iş merkezi yapıyoruz" bilgilerini paylaşıyor.

Lido Su ile gıdada varız
10 yıldır 'Lido Su' markasıyla konut ve iş yerlerine hitap ederek faaliyetlerini sürdürdüklerini hatırlatan Bülent Ataman, "Sapanca'da bir tesisimiz var. Özellikle Marmara Bölgesinde ve Ankara'da bayilerimiz vasıtasıyla su dağıtımı yapıyoruz. 19 litrelik damacana, 12 litrelik pet ve küçük bardak su ürünleriyle hizmet veriyoruz. 'Su petrolden pahalı olacak' düşüncesiyle sektörde rekabet fazla. Talepten çok arz var ancak bu yolda da kararlı devam ediyoruz" ifadelerini kullanıyor.

Pendik'te Hikmet&Hasan Ataman Semt Konağını Ataman ailesi açtı
ATAMAN İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ataman'ın anne ve babası onuruna yaptırdığı . Hikmet&Hasan Ataman Semt Konağı; 4 Nisan'da Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Belediye Meclis üyeleri, Ataman ailesi yakınları ve semt sakinlerinin katılımıyla açıldı. Pendik halkının yaşam kalitesini arttırmak, eğitimden sağlığa, kültürel etkinliklerden sosyal yardımlaşma hizmetlerine kadar pek çok hizmete daha hızlı, daha kolay ve kaliteli bir biçimde ulaşılmasını sağlamak amacıyla yaptırılan Semt Konağı'nın kurdelesini, Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin ve Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan birlikte kesti. 1200 metrekare alanda faaliyete başlayan Hikmet&Hasan Ataman Semt Konağı'nın bir tarafında iki katlı sağlık ocağı, diğer tarafında iki toplantı salonu, halk eğitim merkezi, kütüphane, muhtarlık, tüm ödeme işlemlerinin (İSKİ, İGDAŞ v.s.) yapılabileceği bölüm, çocuk parkı bulunuyor. Hikmet&Hasan Ataman Semt Konağı, Pendik halkına mahalle kültürünü yaşatacaktan, sosyalleşip kaynaşacakları, kent yaşamı içinde nefes alıp rahatlayacakları alan sunuyor.

70 milyon liralık projedeki daireler birbirinin manzarasını kesmiyor
ATAMAN Grubu'nun 57 yıllık tecrübesinin son ürünü olacak Ataman Karina Pendik, 26 Mart'ta satışa sunuldu. Anadolu yakasının geleceği parlak çekim merkezi Pendik'te çevreyolunun sahil yoluyla birleştiği, 8 km'lik Sabiha Gökçen Bağlantı yolunun E-5 bölümünde yer alan projede, bu özel konumuyla öne çıkıyor. Ataman inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ataman, "Bu bölgede, bu kadar iyi bir lokasyonda ve bu büyüklükte başka bir konut arsası yok. Projenin 1 kilometre çapında yer alan Divan Asia Otel, Pendorya ve Neomarin Alışveriş Merkezleri ile Metro Grosmarket, bölgenin değerini ortaya koyuyor" diye konuşuyor. 50 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olacak proje için, Ataman inşaat arsa dahil 70 milyon TL yatırım yapacak. Site, farklı bir mimari ve yaşam alanı anlayışla inşa edilecek. Birbirinin manzarasını kesmeden denize yönelik ve dairelerin tümü gün ışığına açık olarak tasarlanan projenin mimarisi, 'gemilerin denizle buluştuğu gövde kısmı' anlamına gelen 'karina'dan esinlenerek gemi şeklinde tasarlandı.

Pendik'in en iyi lokasyonundaki Ataman Karina'da 75 bin liraya daire
PENDIK'te, E-5 üzerindeki Pendorya, Neomarin alışveriş merkezlerine ve Metro Grosmarket'e yürüme mesafesinde, Ataman İnşaat tarafından hayata geçirilen lüks konut-rezidans projesi Ataman Karina Pendik'de, daire fiyatları 75 bin liradan başlıyor. Ataman Karina Pendik, 16 bin 850 metrekarelik alana inşa ediliyor. Projenin ilk etabında 250 konut, ikinci etabındaki rezidansta ise 150 konut olacak. Projede, bir kısmı caddeye cepheli 25 mağaza bulunacak. Toplam 400 konut ve 25 işyeri bulunacak projede açık ve kapalı yüzme havuzu, çocuk parkı açık ve kapalı otopark, fitness center, yürüyüş ve spor alanları ve tenis kortu yer alacak.

155 bin liraya 2 +1
Projede çok çeşitli daire tipleri mevcut. 46 ve 48 metrekarelik stüdyo daireler 75 bin TL'den, 60 metrekarelik 1+1'ler 105 bin TL'den, 90 ve 106 metrekarelik 2+1'ler 155 bin TL'den, alanları 141 metrekare olan 3+1 daireler ise 255 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Ataman Karina Pendik'te daire teslimleri Nisan 2012'de yapılacak. Sitede ev sahibi olabilmek için yüzde 25 peşinatla Denizbank'tan 120 aya kadar vadeli konut kredisi kullanılabiliyor, peşinatlar 18 bin 750 TL'den başlıyor. Ayrıca peşin ödemelerde yüzde 5 indirim imkanı sağlanıyor.


Geri Dön