25 / 04 / 2024

Ataman, Kıraç’ta Avrupa’nın en büyük üretim tesisini kurdu!

Ataman, Kıraç’ta Avrupa’nın en büyük üretim tesisini kurdu!

Ataman, dünyaca ünlü perakendeci H&M’e üretim yapmak için de sözleşme imzaladı



Ağırlıklı olarak ıslak mendilde Uni markasıyla tanınan Ataman, Kıraç’ta Avrupa’nın en büyük üretim tesisini kurdu. 1989 yılında üç eczacının kurduğu bir aile firması olarak yola çıkan ve Uni markasıyla ürettiği ıslak mendil ürünleriyle tanınan Ataman İlaç ve Kozmetik, İstanbul Kıraç’ta Avrupa’nın en büyük ıslak mendil fabrikasını kurdu. Daha önce Bayrampaşa’da yaptığı üretimi yeni tesisine taşıyan Ataman, Türkiye’de 200 milyon doları bulan ıslak mendil pazarının yüzde 70’ine ulaştı. 140’ı bulan çeşidiyle ürün yelpazesini genişleten Ataman, Ar-Ge çalışmalarıyla  sadece Türkiye’de değil, dünyada da dikkat çekiyor. Ataman, dünyaca ünlü perakende grubu İsveç kökenli H&M’e de üretim yapmak üzere sözleşme imzaladı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ataman Özbay, sonbaharda Türkiye’de ilk mağazasını açmaya hazırlanan H&M’in kozmetik ürünlerini, ıslak mendillerini kendilerinden aldığını söyledi. Özbay, H&M firması için özel ürünler de geliştirdiklerini ifade etti.

ORTAKLIK TEKLİFLERİ YAĞIYOR

 Birçok yerli ve yabancı şirketten ortaklık teklifleri aldıklarını ifade eden Özbay, ancak ortaklığa sıcak bakmadıklarını, Türk markası olarak kalmak istediklerini söyledi. Üretim kapasitesini yüzde 100 arttırdıklarını kaydeden Özbay, şunları söyledi: “Üretimimizin lokomotifini cep mendilleri ve çocuk mendilleri oluşturuyor. 140 çeşit ürünümüz mevcut. Ar-Ge çalışmalarına ciddi eğiliyoruz. Bizim bulduğumuz, patenti bize ait olan ürünlerde var. Örneğin dünyada ilk suda eriyen tuvalet kağıdını, arabada koku yayan mendili biz ürettik. Türk markasını dünyaya tanıtmak istiyoruz.” Satışlarının yüzde 30’unun ihracattan geldiğini ifade eden Özbay “Bunu yüzde 50’ ye yükseltecegiz. Ukrayna, Bulgaristan, Lübnan, Ürdün, Kosova ve Rusya’da pazar lideriyiz”  dedi.

Atık kağıttan üretilenler kanserojen madde içeriyor 

Yurt dışından Türkiye’ye büyük miktarda atık kağıt geldiğine dikkat çeken Ataman Özbay, şunları söyledi: “Bu, ileride büyük bir sorun haline gelecek. Atık kağıtlardan üretilen ıslak mendiller de  1 TL’den aşağı fiyata satılıyor ve bunların hepsi kanserojen madde içeriyor. Bugün Fransa’da 3, İngiltere’ de 5, Almanya’da 5 üretici varken, Türkiye’de 80 tane üretici var. Her eline makine alan üretim yapmaya kalkıyor. Denetimsiz, ruhsatsız üretim yapılıyor.”
BELMA TOPRAK/Star


Geri Dön