16 / 04 / 2024

Atapark kavşağı için yeni bir proje geliştiriliyor!

Atapark kavşağı için yeni bir proje geliştiriliyor!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yapımı devam eden Erdoğdu yolunda, trafik sıkışıklığını tamamen ortadan kaldırmak için yolun girişinde bulunan Atapark kavşağı için yeni bir proje geliştirdiklerini söyledi.



Trabzon’da devam eden çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yapımı devam eden Erdoğdu yolunda, trafik sıkışıklığını tamamen ortadan kaldırmak için yolun girişinde bulunan Atapark kavşağı için yeni bir proje geliştirdiklerini söyledi.


Karayolları tarafından yapım çalışmaları devam eden Erdoğdu yolunun 3 km uzunluğunda olduğunu, yolun Atapark kavşağından itibaren ilk 1 km’lik kısmının tamamlandığını, orta kısımda yapım çalışmalarının, son kısımda da kamulaştırma işlemlerinin sürdüğünü kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, Atapark kavşağından Erdoğdu yoluna girişte ciddi bir trafik sorunu yaşandığını hatırlattı. Atapark kavşağının o bölgedeki trafik yükünü kaldırmadığını belirten Gümrükçüoğlu, “Çalışma arkadaşlarımla birlikte tam 5 yıldır Erdoğdu Yolu ile uğraşıyorum. Çok şükür bu konuda önemli ölçüde mesafe aldık, çalışmalarımız devam ediyor. Bu yol tamamlandığında hepimiz rahat edeceğiz ancak elbette yolun girişinde bulunan Atapark kavşağındaki sorunu da çözmemiz gerekiyor” diye konuştu.


O Tünel Kavşağa Değil, Erdoğdu Yoluna Bağlanmalıydı!

Söz konusu bölge için geliştirdikleri projeyi kamuoyuna açıklayan Gümrükçüoğlu şunları kaydetti: “Maalesef daha önceki dönemde burada ciddi bir hata yapılmış. Atapark’taki belediye hizmet binamızın altından geçen tünel, Atapark kavşağına çıkacak şekilde sonlandırılmış, işte hata burada. Oysa bu tünelin direkt olarak Erdoğdu yoluna çıkması gerekiyor. Hatta Karayolları yetkilileri bizlere, ‘biz o zaman bunu teklif ettik ama o dönemki belediye yönetimi bu işe bir türlü yaklaşmadı’ diye bir açıklamada da bulundu. Ve uğraşılarımız sonunda yapılan projede, önümüzdeki yılın yatırım programına bunu ödeneği ile sokabildiğimiz takdirde orada tıkanıklık yaşanmayacak. Yani Erdoğdu yolundan; yukarıdan aşağıya gelenler, aşağıdan yukarıya gidenler alttaki tünel kavşaktan geçebildikleri ve onun Yavuz Selim Bulvarı’na olan bağlantılarını kullanabilecekleri gibi, üstteki kavşakta aynı şekilde hizmetine devam edecek. Böylece orada tıkanıklığın olmaması temin edecektir.”

Trabzon Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön