25 / 04 / 2024

Ataşehir Belediye Meclisi’nde gündem kentsel dönüşüm!

Ataşehir Belediye Meclisi’nde gündem kentsel dönüşüm!

Ataşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı ilk birleşimini gerçekleştirdi. Ataşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı ilk birleşimi yoğun bir izleyici gurubu ile başladı. Mecliste gündem konusu kentsel dönüşüm oldu...




Ataşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı ilk birleşimini gerçekleştirdi. Gündemin 5. maddesi olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası (İLBANK),Toplu Konut İdaresi Başkanlığı( TOKİ), Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş ile protokol yapmak için Başkanlık Makamına yetki verilmesinin teklif kararı olarak oylanması gerginliğe neden oldu.


Ataşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı ilk birleşimi yoğun bir izleyici gurubu ile başladı. Yoklama yapılması ile başlayan toplantıda gündem dışı söz alan AK Parti Ataşehir Belediye Meclis Üyesi İsmail Levent, “Yeni Çamlıca Mahallesi kök tapuya dönecek mi, eğer ki kök tapuya dönerse mahalle halkı çok sıkıntı çekecek. Mahalle halkı bu kök tapu olayından vazgeçilsin istiyor. Bu konu beş yıldır gündemde ama hala bir çözüm bulunamadı ” dedi.  

 

İlgezdi: “Yeni Çamlıca’da sorun Büyükşehir

AK Parti Ataşehir Belediye Meclis Üyesi İsmail Levent’in sözlü soru önergesine cevap vermek için kürsüye çıkan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de, Yeni Çamlıca Mahallesi’ndeki sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çözeceğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Biz bu sorunu sizin muhtarlığınız döneminde çözecektik ama kanun değişti ve yetkiler bizim elimizden alındı. Şimdi bu sorunu çözmesi için size söz veren İstanbul Büyükşehir Belediyesini bekliyoruz. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok kök parselle ilgili doğrudan mahkeme kararı gerekiyor. Orada bir tespit yapılması gerekiyor. Devletin kanunu var yasası var. Yasa ve kanun diyor ki ‘burada bir tespit yapın.’ Ben vatandaşımın aleyhine hiçbir şey yapmam. Ben vatandaşı sıkıntıya sokan hiçbir şeye imza atmam. Bir gün belediyeye gelin ve bu konuyla ilgilenen ekibimle birlikte konuşun bu sorunu birlikte halledelim.”



“Plan Büyükşehir Belediyesiyle çözülmezse, İller Bankası ile çözmeye çalışacağız”

Gündem dışı konuşmalardan sonra gündemde olan maddelere geçildi. Gündemin 5. maddesi olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası (İLBANK),Toplu Konut İdaresi Başkanlığı( TOKİ), Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş ile protokol yapmak için Başkanlık makamına yetki verilmesinin teklif kararı olarak oylanmasında AK Parti grubunun  ‘ret’ oyu kullanması mecliste gergin dakikalar yaşattı.  Beşinci madde üzerine görüş bildirmek için söz alan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Kısa bir süre önce İller Bankası’nı ziyaret ettim. 4 saatlik bir toplantı yaptık. İller Bankası’nın yetkileri doğrudan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda olduğundan dolayı, plan yapma yetkileri var. Yeni Sahra- Barbaros Mahallesi planları bir yıldır çıkmasına rağmen, karmaşa hala devam ediyor. Planlar doğru yapılırsa, sorun çok çabuk çözülür. Vatandaşın lehine olmayan bir projeye imza atmam. Yapılan protokollerle ilgili olarak da bütün meclis üyesi arkadaşlarımız bilgilendireceğiz. Meclisten bir protokol yapmak üzere yetki almak için konuyu meclise getirdik” şeklinde konuştu.



Flash Haber


Geri Dön