25 / 04 / 2024

Ataşehir Finans Merkezi artık Ümraniye sınırlarında!

Ataşehir Finans Merkezi artık Ümraniye sınırlarında!

Ataşehir'de yer alan ve 2018 yılında tamamlanması planlanan Finans Merkezi'nin dün yapılan Torba Yasa Tasarısı görüşmelerinde Ümraniye'ye geçmesi gündeme geldi. Bu değişim ile Ataşehir ve Ümraniye sınırlarını da değişti.



Bu gece TBMM Genel Kurulu’nda yapılan Torba Yasa Tasarısı görüşmelerinde son dakika önergesi toplantıya damgasını vurdu. İstanbul Ataşehir'de yer alan Finans Merkezi arazisi Torba Yasa'da yapılan son dakika önerisiyle Ümraniye Belediyesi'ne bağlandı.


Ümraniye Belediyesi'nin Finans Merkezi açıklaması için tıklayınız


Ataşehir Belediyesi'nin Finans Merkezi açıklaması için tıklayınız


Torba Yasa Tasarısı önergesinde; “Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması Kanunun 1’inci maddesine ekli (16) sayılı listesinin 8. sırasında yer alan “Barbaros” ibaresi ‘Barbaros Mahallesi’nin 04 karayolunun güneyinde kalan kısmı’ şeklinde değiştirilmiştir” denildi.


Önerge kabul edilirse Finans Merkezi CHP'den AKP'ye geçmiş oldu. Bununla birlikte Ataşehir ve Ümraniye'nin sınırları yeniden belirlendi.  Bu yapılırken, 04 ve E-80 karayolu, sınır olarak tayin edildi.

Arazi birkaç ay evvel mahkemelik olmuş, mahkeme de arazinin Ataşehir Belediyesi’nin olduğuna hükmetmişti. 


Konu ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce milletvekillerinin soruları üzerine verdiği yanıtta, "Değişen bir şey yok aslında. Tarifleri doğru dürüst yapılıyor. İlk sınır belirlenmesinde ifade hatası var. İki belediye arasında, seçmen arasında. Orada oturanlar emlak vergisini nereye yatıracağını bilemiyordu. İhtilaflar vardı. Daha önceki hudutlar aynı kalmak kaydıyla bu düzenleme gündeme getiriliyor. Yoksa ilçelerin hududunda, belediye başkanlığı binasının yerini değiştiren bir durum yok. Sınırlar arasında bir değişiklik yok. Daha önce olan yerin tarifi yapılıyor" diye konuştu. 


Söz konusu Finans Merkezi inşaat çalışmaları 2018 yılında tamamlanacak. Tamamlandığında ise 560 bin metrekare ofis binaları, 90 bin metrekare alışveriş, 60 bin metrekare rezidans, 2000 kişilik konferans merkezi olmak üzere yaklaşık 810 bin metrekare emsal inşaat alanı ile 1500 kişilik 2 adet cami, 1 adet ilköğretim okulu, Emniyet ve İtfaiye binaları, kreş ve sağlık tesisleri gibi sosyal donatı alanlarıyla ve metro bağlantısı ile, Anadolu Yakasının yeni finans merkezi bir yaşam alanı haline gelecek. 


LEED sertifikasına sahip bir merkez olacak Ataşehir Finans Merkezi dünyadaki örnekleriyle karşılaştırıldığında Londra, New York ve Hong Kong Finans Merkezlerinden daha büyük olacak ve Dubai Finans Merkezi ile eşdeğer bir alanı kapsayacak. 


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön