23 / 04 / 2024

Ataşehir'deki okul alanı planı ticari alan olarak değiştirildi!

Ataşehir'deki okul alanı planı ticari alan olarak değiştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ticarete eğitimden daha fazla önem verdiğini bir kez daha gösterdi, ilköğretim alanı olarak ayrılmış olan Ataşehir'deki arazinin planlarını değiştiren Bakanlık, yüksek yoğunluklu ticaret alanına aldı



İstanbul'un yeni kurulan ve rantı çok yükselen Ataşehir İlçesi, yaklaşan seçimler öncesinde bir plan değişikliğine daha sahne oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ataşehir Küçükbakkalköy Mahallesi 1864 Ada 7 Parselle ilgili olarak, nazım imar planı ve uygulama imar planlarında değişiklik yaptı. 


İNŞAAT YOĞUNLUĞU ARTTIRILDI 

Önceki planlarda 'Özel İlköğretin Alanı' olarak ayrılmış olan söz konusu arazi, yapılan plan değişikliği ile yüksek yoğunluklu ticaret alanına alındı. 


Araziyi ticaret alanına almakla yetinmeyen Bakanlık, inşaat yoğunluğunu da T emsalden, '1,5' emsale çıkardı. 


ÖNCE AYIRDI, SONRA BOZDU 

Ataşehir Belediyesi'nin kayıtlarına göre, söz konusu 6 bin 405 metrekarelik arazi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, 6 Aralık 2011 tarihinde onaylanan 'Ataşehir Toplu Konut Alanı Finans Merkezi Doğu Bölgesi 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı'nda eğitim alanı olarak ayrılmıştı. 


Bir başka ifade ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2 yıl önce onayladığı planları yine kendisi, 'ticaret' aşkı için bozdu. 


PLANLAR ASKIYA ÇIKARILDI 

İstanbul İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'niın söz konusu plan değişikliği için yaptığı duyuruda şöyle denildi: "Ataşehir Küçükbakkalköy 1864 ada 7 parsele ilişkin 1/5000 Ölçekli Nazın İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uyguluma İmar Planı Değişikliği 644 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca bakanlık makamının 31.07. gün ve 12079 sayılı Olur'u ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca onaylanmıştır. 


Söz konusu planlar, 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi gereğince 11.10.2013 - 09.11.2013 tarihleri arasında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilan panosu ile web sitesinde askıya çıkarılmıştır." 

Yurt Gazetesi


Geri Dön