25 / 04 / 2024

Atatürk Çocuk Yuvası'nın arazisi TBMM gündeminde!

Atatürk Çocuk Yuvası'nın arazisi TBMM gündeminde!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, kapatılan Atatürk Çocuk Yuvası'nın arazisi ile ilgili planlamaları Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya sordu..



Atatürk Çocuk Yuvası nın arazisi TBMM gündeminde!


CHP  Ankara  Milletvekili Murat Emir, kapatılan Atatürk Çocuk Yuvası'nın arazisi ile ilgili planlamalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Emir sorularını Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya iletti.


Önergesinde "1921'de Atatürk'in çocuklarımıza armağan ettiği, İsmet İnönü'nün talimatıyla şehit ve gazi çocukları için 38 dönüm üzerine kurulan Ankara'nın Keçiören ilçesindeki Atatürk Çocuk Yuvası'nın 1 Haziran 2017 tatihinde kapatılması kararlaştırılmıştır. Burada kalan 0-3 yaş grubunda bakıma muhtaç 65 çocuk, burada gösterilen yakın ilgi, alaka ve bakımdan mahrum kalacaktır." şeklinde açıklamalarda bulunan Emir 2 soru sordu.


Emir'in soruları

1- Atatürk Çocuk Yuvası'ndaki hangi yaş grubundaki çocuklarımız, nerelere yerleştirilmiştir= Yerleştirildikleri yerlerdeki fiziki şartlar uygun mudur?


2- Atatürk Çocuk Yuvası'nın da içinde bulunduğu 38 dönüm arazi için yapılmış bir devir veya sözleşme var mıdır? Bu arsa ile ilgili bir planlamanız var mıdır?





Geri Dön