28 / 03 / 2024

Atatürk Olimpiyat Stadı’nın risk analizi çalışmaları tamamlandı!

Atatürk Olimpiyat Stadı’nın risk analizi çalışmaları tamamlandı!

2020 Yaz Olimpiyatları adayı İstanbul’un en kapsamlı stadyumu olan Atatürk Olimpiyat Stadı’nın risk analizi çalışmaları tamamlandı



Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Acar İş Güvenliği ve İş Sağlığı A.Ş. Yöneticisi ve İş Güvenliği Uzmanı Selçuk GÜMÜŞ, “ Onbinlerce izleyici ve yüzlerce sporcuya ev sahipliği yapan bu önemli yapının yetkililerinin risk analizi çalışmalarını yaptırarak, önce çalışanlarının sonra tüm spor izleyicilerinin hayatına değer verdiği aşikârdır” dedi.


GÜMÜŞ, ayrıca ağır para cezalarına maruz kalmamak için tüm işletmelerin risk analizlerini acilen yaptırmaları gerektiğini ve A-B-C sınıfı iş güvenliği uzmanları ile her işletmeye yardımcı olmak istediklerini söyledi.

Riskler belirlendi 


Yaklaşık 80 Bin kişilik kapasitesi ile İtalya’da yayınlanan “Dünya Stadları” adlı kitapta dünyanın en büyük ve en önemli stadyumları arasına ismini yazdırmayı başaran Atatürk Olimpiyat Stadı, risklerini belirleyip, gerekli önlemleri alarak spor yapmaya daha elverişli ve güvenli bir hale geldi. 


Yenilenen İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na uyumlu hale getirilen ve risk analizi tamamlanan stadyum ev sahipliği yapacağı organizasyonları bekliyor.


Geri Dön