25 / 04 / 2024

Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali ihaleyle kiraya verilecek!

Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali ihaleyle kiraya verilecek!

Atatürk Havalimanı’nda bulunan Genel Havacılık Terminali,  iş jetlerine ve hava taksilerine hizmet veriyor. Genel Havacılık Terminali’nin işletimi yüzde 35 ciro tahmini payı üzerinden ihale ile kiraya verilecek…



İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali işletimi yüzde 35 ciro tahmini payı üzerinden açık ihale usulüyle kiraya çıkarıldı. Genel Havacılık Terminalinde, yolcu terminalinden ayrı bir terminalde özel jetler ya da hava taksi ruhsatıyla uçuş yapan işletmelere hizmet veriliyor. 

Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali ihaleyle kiraya verilecek!

İstanbul Havalimanı’ faaliyete geçtikten sonra Atatürk Havalimanı tarifeli ve tarifesiz iç ve dış hat ticari yolcu taşımacılığına 7 Nisan’da son verilmişti. Atatürk Havalimanı yalnızca müstakil kargo, bakım/onarım, genel havacılık, hava taksi, iş uçuşları, devlet uçakları ile yapılan uçuşlar ve otoritenin uygun bulduğu hizmetler için çalışıyor.

Sözcü'nün haberine göre, perşembe günü, “Millet Bahçesi” hazırlıkları için Atatürk Havalimanı apronunda çalışmaları biten tesislerin ve binaların yıkım ihalesi gerçekleştirildi. Ek olarak Atatürk Havalimanı’ndaki Genel Havacılık Terminali’nin işletimi yüzde 35 ciro payı tahminiyle açık ihale usulü ile 31 Aralık 2020’ e kadar kiraya verilmesi için ihaleye çıkarıldı.  50 bin lira geçici güvence ödenerek ihaleye katılabilineceği, ihale alanında açıklandı. 24 Ekim saat 14:00’ kadar terminali kiralamak isteyenler gerekli ihale evraklarını, DHMİ Genel Müdürlüğü Genel Evrak Birimine vererek başvuruda bulunacak. İhale 24 Ekim saat 14:30’da DHMİ Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşecek.

İş jeti kullananlar Genel Havacılık Terminali’nden geçiş yapıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Ağustos 2018 sonuçlarına göre, Türkiye’de 44 hava taksi işletmesinde 202 hava aracı, 76 genel havacılık işletmesinde 362 hava aracı yer alıyor.  114 Türk tescilli iş jeti mevcut. Ünlü isimlerin çoğu kendilerine ait olan iş jetlerini kullanmadıkları zamanlarda hava taksisi olarak kiraya veriyor.  Kiraya verilen iş jetleri için Atatürk Havalimanı da dâhil bazı havalimanlarında Genel Havacılık Terminali bulunuyor. Genel Havacılık Terminali, yolcu terminalinden farklı bir yerde bulunan ayrı bir terminalde iş jetleri veya hava taksi ruhsatıyla uçuş yapan işletmelere hizmet sunuyor. Genel Havacılık Terminali’nde yolcular güvenlik, gümrük ve pasaport işlemleri için sıra beklemeden yapabiliyor.

Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali ihaleyle kiraya verilecek!

Yıkım ihalesi de tamamlandı

Atatürk Havalimanı’na ait arazinin “Millet Bahçesi” olması ve terminal binalarının da kongre ve fuar merkezi haline dönüştürülmesi planlanıyor. Millet Bahçesi’nin içinde bahçeler ve kıraathaneler, atölyeler, yürüyüş ve bisiklet yollarının olacağı söyleniyor. “Millet Bahçesi” için apronda artık çalışmayan tesis ve binaların yıkım ihaleleri de Perşembe günü gerçekleştirildi. 

Atatürk Havalimanı'nda Millet Bahçesi için ilk adım yarın atılıyor!


Geri Dön