26 / 04 / 2024

Atatürk Havalimanı Yeni Havalimanı'na 30 Ekim'de taşınacak!

Atatürk Havalimanı Yeni Havalimanı'na 30 Ekim'de taşınacak!

İstanbul Yeni Havalimanı'nı 29 Ekim'de açılacak. Yeni Havalimanı'nın açılmasıyla Atatürk Havalimanı'da taşınacak. Taşınma işlemlerine 30 Ekim'de başlanacak.



İstanbul Yeni Havalimanı'nın hizmete açılmasına 3 aydan daha az bir süre kaldı. Yeni Havalimanı'nın açılmasıyla 1953'ten beri hizmet veren Atatürk Havalimanı'da taşınacak. Taşınmanın 45 saatte tamamlanması planlanıyor.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre,  İstanbul'un Yeni Havalimanı (İYH), hizmete açıldığında Türkiye'yi turistik değerleri ve ticari potansiyeliyle Türk halkına yakışır bir şekilde temsil edecek. 3. Havalimanı, tasarımı ve geliştirdiği projeler ile ödülleri şimdiden toplamaya başladı.

"DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVALİMANI GÖÇÜ OLACAK"

Dünyanın en büyük havalimanı İstanbul Yeni Havalimanı 29'de açılacak.  Dünyanın en büyük havalimanı göçü olacağı açıklanan taşınmada binlerce tır faaliyette olacak. Taşınma işlemi 30 Ekim saat 03.00'te başlayacak, ve 31 Ekim saat 23.59'da sona erecek. 14 bin 139 adet yer hizmetlerinde kullanılacak teçhizat ve havayolları taşınacak. Taşınma işleminin ardından Atatürk Havalimanı 'Millet Bahçesi' olarak hizmet verecek.


Geri Dön