23 / 04 / 2024

Atatürk Kültür Merkezi 2020'nin sonunda açılacak!

Atatürk Kültür Merkezi 2020'nin sonunda açılacak!

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı"nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Atatürk Kültür Merkezi'ni 2020 sonuna kadar tamamlıyoruz'' dedi.



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı"na iştirak ederek katılımcılara hitap etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Geleneksel Türk Okçuluğu'nun da eklenmesiyle UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'ne kayıtlı unsur sayısının 18'e ulaştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu listede kayıtlı değerlerle Türkiye'nin 178 ülke arasında ilk 5'te bulunduğunu açıkladı.

Erdoğan, geçtiğimiz 17 yılda 154 müzenin yenilendiğini, uluslararası ölçekte ses getiren 57 müzenin hizmete açıldığını açıkladı.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi ile Sivas Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nin hizmete sunulduğu dile getiren Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da inşaatı süren yeni Atatürk Kültür Merkezi'nin 2020 sonuna kadar tamamlanacağını ifade etti.
 


Geri Dön