29 / 03 / 2024

Atatürk Stadı 3 ay içinde millet bahçesi olacak!

Atatürk Stadı 3 ay içinde millet bahçesi olacak!

AGİTPA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Atatürk Stadı'nın millet bahçesine dönüşmek için gün saydığını söyledi. Avcı, çalışmaların 90 gün süreceğini belirtti.



Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Atatürk Stadı'nın millet bahçesine dönüşmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Avcı, artık görevini tamamlayan Atatürk Stadı'nın millet bahçesine dönüşmek için gün saydığını belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, AGİTPA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Avcı, "millet bahçesi" için yıkımına başlanan Atatürk Stadyumu'ndaki çalışmaları yerinde inceledi. Avcı, yetkililerden bilgi aldı. 

Atatürk Stadyumu'nun artık miadını doldurduğunu söyleyen Avcı, "Bunun ilk adımı, önce buranın tesviyesi, yıkımı, temizlenmesi ve millet bahçesi düzenlemeleri için hazır hale getirilmesi... Bu işlemler 90 gün sürecek. Üç ay içinde burası millet bahçesi yapımına hazır hale getirilmiş olacak. İşlemler sonrasında peyzaj çalışmalarına başlanacak. Burası yaklaşık 54 dönümlük bir alan. Burasının içinde Eskişehir'in kendine özgü bitkilerinin de olduğu bir millet bahçesi kurulacak. Millet bahçesinin ortasında eski Atatürk Stadyumu'nun devamı olduğunu simgeleyecek şekilde santra yuvarlağını da sembolik bir biçimde muhafaza edeceğiz inşallah. Böylelikle Eskişehirlilerimizin gelip dinlenebilecekleri çok güzel bir rekreasyon alanı oluşturulacak. Burada herhangi bir betonlaşmaya izin verilmeyecek. Sadece millet bahçesi yapmıyoruz, altında da Eskişehir'in çok ihtiyaç duyduğu, Eskişehir trafiğini de rahatlatacak, 700 araçlık bir yeraltı otoparkı yapıyoruz" dedi.


Geri Dön