18 / 04 / 2024

Atilla Kaya: İzmir yatırımlara doyamayacak!

Atilla Kaya: İzmir yatırımlara doyamayacak!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, bölgedeki projeleri ve yatırımları anlattı. Kaya, ilçenin bu yıl yatırımlarla bayram edeceğini müjdeledi.



AK Parti  İzmir  Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir’in 2017 yılı içerisinde yatırımlara doyacağının müjdesini verdi.


Hayata geçirilecek projelerle İzmir’in marka değerinin yükseleceğini belirten Kaya, projelere ilişkin açılan davalarla hizmetlerin önünün kesilmeye çalışıldığını ancak aynı zamanda İzmir milletvekili olan Başbakan Binali Yıldırım sayesinde bu engellerin hızlı bir şekilde aşıldığını söyledi.


İZMİR’İ KURTARACAK İZMİRLİLERDİR


Tüm engellemelere rağmen vatandaşa hizmet noktasındaki kararlılıklarını sürdüreceklerini ifade eden Kaya, “İzmirliler, tembel yerel idarelere rağmen yıllardır CHP’yi sırtlarında taşıyor. Güzel İzmir’imiz, maalesef istediği yatırım hamlelerinin içerisine giremiyor. Sürekli ‘hayırcılık’ ve ‘istemezükçülük’ anlayışı var. Ne kendileri üretiyor ne de başkasının üretmesine izin veriyorlar. İzmir’i bu anlayıştan kurtaracak olan İzmirli seçmendir” şeklinde konuştu.


BİRLİKTE ÇÖZMEMİZ GEREKİYOR


İzmir’in yıllardır süregelen problemlerinin çözümü noktasında uzlaşı kültürünün önemine vurgu yapan Kaya, “Uzlaşma kültürünün en çok olması gereken ilimiz İzmir’de, maalesef yerel idarecilerle uzlaşma imkanı çok zor. Bunu hem Aziz Bey’le hem de diğer ilçe belediye başkanlarıyla aşmaya çalışıyoruz. Bir el uzattık ve Başbakanımız ‘İzmir söz konusuysa gerisi teferruat’ dedi. Bu uzattığımız eli Aziz Bey birkaç örnekte tuttu ve bakın İzmir’in özellikle kronikleşmiş birkaç sorununda çözümü ortaya koyduk. Ama İzmir’in kaybedecek zamanı yok. Daha sıkı şekilde birbirimizin elini tutup yerel idare ile birlikte İzmir’in yıllardır çözülemeyen problemlerini hep birlikte çözmemiz gerekiyor. Bu noktada da uzlaşma kültürünü ciddi manada yürütmeleri lazım. Bugün bu yakaladığımız ortak tutum ve iradeyi devam ettirip birlikte İzmir’in kaybedilen yıllarını geri getirmemiz lazım” diye konuştu.


‘İSTEMEZÜKÇÜLÜK’ ANLAYIŞI VAR


İzmir’in bir türlü beklenen yatırım hamleleri içerisinde giremediğini belirten Kaya, “İzmir, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım için çok önemli. İzmir’in tarihi bir fırsatı var. Sayın Binali Yıldırım, İzmir’de büyükşehir belediye başkan adaylığı sürecinde sadece 35 proje değil 1414 proje hazırladı. Kirazdan Beydağ’a, Çeşme’den Karaburun’a kadar İzmir’in neredeyse sokak sokak sorunlarına vakıf bir başbakanımız var. İzmirli bizim bu samimiyetimizi ve hizmet aşkımızı, İzmir’e yapmak istediklerimizi çok iyi şekilde görüyor diye düşünüyorum. İzmirliler, tembel yerel idarelere rağmen yıllardır CHP’yi sırtlarında taşıyor. Güzel İzmir’imiz, maalesef istediği yatırım hamlelerinin içerisine giremiyor. Sürekli ‘hayırcılık’ ve ‘istemezükçülük’ anlayışı var. Ne kendileri üretiyor ne de başkasının üretmesine izin veriyorlar. İzmir’i bu anlayıştan kurtaracak olan İzmirli seçmendir” ifadelerini kullandı.


ŞEHRİN DEĞERİ YÜKSELECEK


ÇED süreci devam eden Körfez Geçiş Projesi için 4 CHP’li belediyenin olumsuz karar bildirmesine değinen Kaya, “Körfez Geçiş Projesi’ni uygulamaya kalkıyoruz. Bu 1 yıldır konuşuluyor. İzmir’de çeşitli platformlarda tartışıldı ama kapalı kapılar ardında gördük ki dört tane CHP’li belediye buna karşı oy kullandılar. Bu kabul edilebilir bir şey değil” dedi. Açılan davalarla İzmir’e yapılmak istenen yatırımların önünün kesilmeye çalışıldığını savunan Kaya, şunları söyledi: “Hem İzmir’e yatırım yapılmıyor diyeceksin hem de yapılacak yatırımların önünü kesmek için hareket edeceksin. Ama şunu da bilsinler ki artık ülkenin Başbakanı Binali Yıldırım. Aynı zamanda İzmir milletvekili. Önümüze konan engelleri çok daha hızlı bir şekilde aşıyoruz. Örneğin; stat projelerinde kendisini çok ciddi gösterdi, dava süreçleriyle İzmir’in koskoca 3 yıl kaybetti. Açtıkları davalarla kaybeden İzmir oluyor. Bırakın yapalım biz bunları. Şimdi yapılıyor. Ama bu tesisler 3 yıl önce yapılmış olsaydı daha iyi değil miydi? Bunlar hep şehrin marka değerini yukarılara doğru taşıyacak projeler. Hizmet noktasındaki kararlılığımızı engelleyemezler. İzmir, 2017 yılında yatırımlara doyacak. Göreceğiz ki, bu yatırımların her biri İzmir’e ve İzmirlilere çok büyük katkı sağlayacak.”



İlk Ses


Geri Dön