28 / 03 / 2024

Atilla Ödünç: İmar barışının ekonomiye katkısı büyük!

Atilla Ödünç: İmar barışının ekonomiye katkısı büyük!

İmar barışı uygulaması hakkında açıklamalarda bulunan TBMM Dışişleri Komisyon Üyesi ve Türkiye & Zambiya Dostluk Grubu Başkanı Atilla Ödünç, ''İmar barışının ekonomiye katkısı büyük'' diye konuştu.



AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Dışişleri Komisyon Üyesi ve Türkiye & Zambiya Dostluk Grubu Başkanı Atilla Ödünç, 2019 yılı itibariyle Bursa ve Bursalılar için hizmetleri artıracaklarını söyledi.

Bursa Haber Gazetesi'nden Özgür Ekinci'nin haberine göre, imar barışı uygulaması hakkında açıklamalarda bulunan Atilla Ödünç, şu ifadeleri kullandı: “İmar barışı 40 yıllık bir süreç. 2018’in mayıs ayında alınan bir kararla vatandaşların mülklerinin tapularını alması için resmi başvuru başladı. Özellikle aldığı bu karardan dolayı Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Bu bir ihtiyaçtı. Ama bu yasayı uygularken de deprem gerçeğini unutmamak lazım. Bunun usulüne uygun bir şekilde ilerlemesi gerekiyor. Biliyorsunuz en son vatandaşlardan gelen yoğun talep neticesinde Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum imar barışı ile ilgili sürenin uzatıldığınız açıkladı. Bu açılama ayrı müjde. Süre 15 Haziran’a kadar uzatıldı. Öte yandan İmar Barışı için başvuranların sayısı 10 milyonu geçti. Vatandaşlarımızın bu süreci iyi değerlendirmesi lazım. Bu yasadan yararlanıldığı takdirde geçmişteki bütün borçlar da siliniyor. Ayrıca imar barışının ekonomiye de büyük faydası oluyor.”


Geri Dön