17 / 04 / 2024

ATO hizmet binası 18 ayda tamamlanacak!

ATO hizmet binası 18 ayda tamamlanacak!

Adana Ticaret Odası'nda kente yakışır bir hizmet binası kazandırma heyecanı yaşanıyor. İhale süreci bitmek üzere. Projenin 18 ayda tamamlanması bekleniyor



Yeni hizmet binası için kolları sıvayan  Adana  Ticaret Odası'nda çalışmalar son aşamaya geldi. 8 firmanın teklif verdiği ihalenin sonucu önümüzdeki günlerde açıklanacak. Yer teslimi yapıldıktan sonra 18 ayda tamamlanması düşünülen yeni hizmet binasını Adana'ya kazandıracakları için mutlu olduklarını açıklayan ATO Meclis Başkanı Tarkan Kulak, "Trafik itibariyle sıkışıklık ve hizmet kalitesinin istenilen seviyeye ulaşamaması nedeniyle yeni hizmet binası zarureti doğmuştur" dedi. 


İHALE SONUÇLANACAK 

Abidinpaşa Caddesi'ndeki hizmet binasının 50 yıldan fazla hizmet verdiğini ve artık ihtiyacı karşılamadığını belirten ATO Meclis Başkanı Kulak, "Geçtiğimiz yıl temmuz ayında ulusal çapta ödüllü bir proje yarışması düzenledik. 130'un üzerinde mimar katıldı. Önemli üniversitelerin hocalarından oluşan jüri seçimini yaptı. 19 Ekim'deki ihaleye 8 firma katıldı. Yönetim kurulu ve ilgili birimler çalışmalarına devam ediyor. En uygun teklifi verene ihale edilecek" diye konuştu. 


18 AYDA BİTECEK 

Projenin yer teslimi yapıldıktan sonra 1,5 yıl içerinde bitirilmesinin hedeflendiğini açıklayan Kulak, şöyle konuştu: Adana'mıza güzel bir eser, fonksiyonel yapıları ve donatılarıyla bütün müştemilatı ile modern, çağdaş hizmet anlayışı verebilecek bir hizmet binası kazandıracağımız için mutluyuz. Her türlü alt yapı ve donanıma sahip bir hizmet binası hem Adana'nın daha iyi bir vitrin oluşturmasına katkı sağlayacak hem de Adana ticaretine daha faydalı hizmetler verecek.


Sabah Güney


Geri Dön