20 / 04 / 2024

Avcılar Derya Caddesi'ndeki üst geçidin yeniden yapılması isteniyor!

Avcılar Derya Caddesi'ndeki üst geçidin yeniden yapılması isteniyor!

Avcılar Derya Caddesi esnafı, yeniden yapılmak üzere yıkılan E-5 üstündeki geçidin bir an önce tamamlanmasını bekliyor: "Müşteri kaybettik, günlerdir siftah yapamıyoruz, çalışmalar uzarsa kiramızı ödeyemez hale geliriz"...



Avcılar Derya Caddesi esnafı, şu günlerde pek dertli. Dertleri de bir köprü. 'Ne alaka' diye düşünmeyin. Zira sorunları köprüyle direkt alakalı. Şöyle ki: E-5 üzerindeki caddeyi karşı mahalleye bağlayan köprü yaklaşık iki hafta önce yıkıldığı için müşteri gelmiyor, daha doğrusu gelemiyor, hatta günler boyunca siftah yapamadıkları bile oluyor. Tabii iş yapamadıkça da ödemeler yapılamıyor, sıkıntı gün be gün artıyor. 


Ajans Habertürk muhabiri Soner Koçer'e dertlerini anlatan esnaf, "Kira veremeyecek hale geldik. Bu ay kirayı nasıl vereceğimizi kara kara düşünüyoruz. Endişeyle bekliyoruz ve bir an önce yeni bir köprü yapılmasını istiyoruz" diyor. E-5 üstündeki köprü iki hafta önce yıkıldı. Yerine yenisi yapılacak.

 

"BİR AYDA BİTECEK" 

Peki bölgenin can daman olan yaya üstgeçidi neden yıkıldı? Gümüşpala Mahallesi ile Denizköşkler Mahallesi'ni bağlayan Şükrü bey Üstgeçidi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin metrobüs istasyonlarını genişletmek için yürüttüğü proje çerçevesinde yıkıldı. Köprünün yerine de geniş, modern ve engellilerin kullanımına uygun bir köprü yapılacak. 


Peki köprü ne zaman tamamlanacak? Esnaf daha ne kadar bekleyecek? İBB yetkilileri, "Şu anda yeni üstgeçidin ayaklarının konulacağı temel inşaatının imalatı sürüyor. Yeni üstgeçidin bir ay içinde tamamlanması hedefleniyor' diyor... 


Esra Boğazlıyan/Habertürk Gazetesi


Geri Dön