26 / 04 / 2024

Avcılar Tahtakale Mahallesi'ndeki imar sorunları mecliste!

Avcılar Tahtakale Mahallesi'ndeki imar sorunları mecliste!

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, Avcılar Tahtakale Mahallesi'ndeki imar sorunlarını meclis gündemine taşıdı. Ümit Beyaz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı.



İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, Avcılar Tahtakale Mahallesi'ndeki imar sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Ümit Beyaz, "Aşağıdaki sorularımın Anayasanın 98. TBMM İç tüzüğünün 96.maddesi gereğince Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim" diye konuştu. 

İYİ Partili Ümit Beyaz, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: 

"İstanbul'da 85 bin nüfuslu dev bir mahallenin, Anadolu'da birçok il ve ilçeden büyük Avcılar Tahtakale mahallesinin yaşadığı sorunlar gün geçtikçe büyümektedir. 

40 yıllık bir mahalle olmasına rağmen hala imar sorunu çözülmemiş tahtakale mahallesi öyle ilkel şartlarda yaşamaktadır ki, emlak vergilerini ödedikleri halde doğalgaz dahi bağlatamamaktadırlar.
 
2021 yılında hala odun kömür kullanan Tahtakale mahallesi sakinleri kendilerine verilen sözlerini tutulmasını beklemektedirler. Ayrıca oturdukları yapıların çoğu riskli olduğu için İstanbul'da bir deprem olması durumunda sonuçlar ortaya çıkmadan bu insanlara göçük altında değil, şimdi seslerini duymanız gerekiyor."

Avcılar Tahtakale Mahallesi ndeki imar sorunları mecliste!

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz'ın soruları:

1- Sayın Bakan, 2019 yılında ziyaretiniz sırasında İmar ve Rezerv alanının kaldırılması sözü  verdiğiniz Tahtakale mahallesi sakinleri sizden hala cevap beklemektedir. Madem  açamayacaktınız neden söz verdiniz? 

2- Plan notu çalışmasının akıbeti ne durumdadır? 2019 yılında Plan notu çalışması vardı ise neden hayırlı olsun dediniz? 

3- Bu insanların göçük altında değil, şimdi seslerini duyacak mısınız? 

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com
 


Geri Dön