26 / 04 / 2024

Avcılar Tahtakale'de kentsel dönüşüm görüşmeleri başlıyor!

Avcılar Tahtakale'de kentsel dönüşüm görüşmeleri başlıyor!

167 hektar alanının kentsel dönüşüm kapsamında yenileceği Avcılar Tahtakale Mahallesi'nde 2 yıllık bekleyişin sonuna gelindi. Hak sahipleriyle görüşmelerin önümüzdeki günlerde başlayacağı Tahtakale'de 6 bin 125 konut dönüşecek.




167 hektar alanının kentsel dönüşüm kapsamında yenileceği Avcılar Tahtakale Mahallesi'nde 2 yıllık bekleyişin sonuna gelindi.  Hak sahipleriyle görüşmelerin önümüzdeki günlerde başlayacağı Tahtakale'de 6 bin 125 konut dönüşecek.


TOKİ tarafından dönüştürülecek olan Avcılar Tahtakale'de görüşmeleri GEDAŞ Gayrimenkul Değerleme  gerçekleştirecek. Tebligatların hazırlandığı proje için ortalama emsal 1.5 olarak belirlendi.


İlk oturumu 4 Temmuz'da yapılan Tahtakale ve Altınşehir projeleri için Dönüşüm Master Planı İle Uygulama Rehberi ve Kentsel Tasarım Projelerinin Hazırlanması Danışmanlık Hizmet Alımı İşi'nin master plan ihalesi ise 30 Eylül'de gerçekleştirilmişti.


İstanbul İli, Avcılar İlçesi, Tahtakale Mahallesi ve Başakşehir İlçesi, Altınşehir Mahallesi Dönüşüm Master Planı İle Uygulama Rehberi ve Kentsel Tasarım Projelerinin Hazırlanması Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesinin 2. oturumu ise 2 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşti.

 


Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com



Geri Dön