26 / 04 / 2024

Manisa Şehzadeler'de kentsel dönüşüm görüşmeleri başladı!

Manisa Şehzadeler'de kentsel dönüşüm görüşmeleri başladı!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi kapsamında resmi görüşmeler başladı. Yapılan görüşmelerde yüzde 80'e yakın memnuniyet olduğu dile getirildi. 



Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, yılın son olağan meclis toplantısında meclis üyelerine Kentsel Dönüşüm projesindeki son durum hakkında bilgi verdi. Şehzadeler Belediyesi'nde yer alan habere göre; Belediyenin uzun zamandır üzerinde çalıştığı ve emek verdiği Kocatepe, Gediz, Bayındırlık, İshak Çelebi ve Dilşikar Mahallelerinde hayata geçirilecek Kentsel Dönüşüm projesindeki son durum hakkında da bilgi veren Başkan Çelik şunları söyledi: “Kentsel Dönüşüm projesi resmi uzlaşma görüşmeleri, 30 Eylül 2021 tarihinde başlamıştır. Projenin 1. etabında yapılacak olan 547 konutun hak sahipleri davet edilerek, yüz yüze görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Yapılan görüşmelerde yüzde 80’e yakın büyük bir çoğunluğun bu projeye olumlu baktığı gözlenmiştir. 457 konut hak sahibiyle birebir görüşme sağlanmış, bu konut hak sahiplerinden 287’inin olumlu, 93’ünün projeyle ilgili olumsuz yanıt verdiği tespit edilmiştir. Yine 77 hak sahibi de kararsız olarak görüş bildirmiştir. Bu görüşmelerin sonucunda 185 konutun sahibi ile resmi sözleşme imzalanmıştır.”

Manisa Şehzadeler de kentsel dönüşüm görüşmeleri başladı!

GÖRÜŞME SÜRECİ UZATILDI, İHALE TARİHİ İLAN EDİLDİ

“Bu görüşmelerimiz devam ederken  TOKİ  Kentsel Dönüşüm projemizin 1. etabını kapsayan 547 konut ve 54 dükkanın inşaat ihale çalışmalarını tamamlamış ve ihale gününü 17 Aralık 2021 saat 11.30 olarak belirlemiş ve ilan etmiştir. Bu arada Kasım sonu bitmesi planlanan görüşme süreci, bakanlığımıza yaptığımız talep sonucunda yıl sonuna kadar uzatılmıştır. Bu süre içerisinde hak sahibi vatandaşlarımızla istenen çoğunlukta imza sağlanırsa ihale geçerli olacak ve 650 gün içinde 547 konut tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecektir. Manisa’mız için, Şehzadelerimiz için inşallah hayırlı olur.”

TOKİ'den Manisa Şehzadeler'e 547 konut ve 54 dükkan!


Geri Dön