24 / 04 / 2024

Kayseri Oruçreis'te kentsel dönüşüm görüşmeleri başladı!

Kayseri Oruçreis'te kentsel dönüşüm görüşmeleri başladı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Oruçreis kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde hak sahipleri ile uzlaşma görüşmeleri başladı.



Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın çabaları ve gayretleri ile Büyükşehir Belediyesi’nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile birlikte gerçekleştirdiği Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’ne yönelik riskli alan ilanı yapılan alanda olan hak sahipleri ile mevcut taşınmazları karşılığında, günümüz modern ihtiyaçlarına göre tasarlanmış konutlara göre uzlaşma görüşmeleri başladı.

Kayseri Oruçreis te kentsel dönüşüm görüşmeleri başladı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; güvenli sosyal ve ekonomik değerleri geliştirici, en önemlisi afet riskine önlem alınacak nitelikte bir kentsel dönüşüm uygulaması olan Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi uzlaşma görüşmeleri, Büyükşehir Belediye Meclis Kararı doğrultusunda uygulama esaslarına göre gerçekleşiyor. Tüm hak sahipleri ile eşit ve şeffaf uzlaşma görüşmeleri yapılırken uzlaşma görüşmeleri için gelen vatandaşlara, belediye personelleri maket üzerinden yeni yaşam alanları ve uzlaşma detayları hakkında bilgiler paylaşıyor.

Mevcut alandaki yapıların tamamı ruhsatsız oluşu, afet riski altında yer alıyor olması, ayrıca bölgede çok ciddi güvenlik problemleri ve imar uygulamalarının yapılamaması sonucu sosyal alanların oluşturulamaması, dönüşümün temel sebepleri ve gerekliliğini gösteriyor. Bu kapsamda Büyükşehir, tüm hak sahiplerini uzlaşma görüşmeleri için Belediye Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’na bekliyor.

Kayseri Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi 200 milyon TL'ye mal olacak!


Geri Dön