20 / 04 / 2024

Avcılar kiralık ev fiyatları 2013!

Avcılar kiralık ev fiyatları 2013!

Yeni markalı konut projeleriyle hızla yeni yüzüne kavuşan Avcılar 'daki kiralık ev fiyatlarını araştırdık. Avcılar kiralık ev fiyatları ikinci ellerde 500 TL'den markalı konutlarda ise bin TL'den başlıyor.



İstanbul'un prim potansiyeli yüksek ilçeleri arasında yer alan Avcılar, yeni markalı konut projeleriyle yükselişini sürdürüyor. 


Adını avcılıktan alıyor

Geçmişi Cumhuriyet tarihinden önce ki döneme dayanan Avcılar köyü, o dönemde sadece Rumların yerleşim yeri olarak kullandığı bir bölge niteliği taşıyor. Zengin kesimden insanların avlanmak ve eğlence düzenlemek amaçlı geldikleri bu bölgede, avladıkları hayvanları da pişirip bir karnaval havasında halka dağıttıkları ve her yıl bu şölenleri tekrar ettirdikleri rivayet ediliyor. İşte adını da bu Avcı insanlardan kazanan Avcılar köyü, Cumhuriyetin ilanından sonra ancak Türklerin yerleşim yerlerinden biri olarak kullanılmaya başlıyor.


1992 yılında ilçe statüsüne kavuşuyor

1950’li yıllarda Avcılar köyünde istimlakların başlaması üzerine, gelişmeye ve göç almaya başlayan yöre, yeni iş ve yaşam alanlarının da genişlemesine neden oluyor. 1966 yılında belediye olma hakkını kazanan Avcılar, 1992 yılında ilçe statüsüne kavuşuyor. Gelişme ve değişme yolunda hızla ilerleyen bölge, günümüzün en yoğun iş sahalarının bulunduğu gözde ilçeler arasında yer alıyor.

 

1999 depremiyle gayrimenkul fiyatları dip yapıyor

1999 Marmara depreminde büyük hasar görmesi ile gündeme gelen Avcılar, 2005 yılından sonra Beylikdüzü'nde yapılan markalı konut projeleriyle toparlanmaya başlıyor. 


Avanajlı lokasyon

Küçükçekmece Gölü ile Marmara Denizi arasında 4 ilçe ile komşu olan Avcılar, TEM otoyolu ile D-100 (E-5) karayollaranın ilçe sınırlarından geçmesi, raylı sistem, metrobüs, deniz otobüsü gibi ulaşım imkanlarına sahip olması ve Atatürk Havalimanı'na yakınlığı ile avantajlı konumda yer alıyor. 


Kentsel dönüşüm projeleriyle yeni yüzüne kavuşuyor

1999 Marmara depreminde büyük hasar gören ilçede o tarihte gayrimenkul fiyatları dibe vuruyor. Beylikdüzü'nde hayata geçirilen markalı konut projeleriyle yeniden toparlanma sürecine giren Avcılar'ın yapı stoğu oldukça eski. Kentsel dönüşüm projeleriyle etap etap yenilenecek bölgenin 10 mahallesi bulunuyor. 


En popüler semti Ispartakule

Gayrimenkul yatırımlarında en popüler olan semtler ise Tahtakale Mahallesi, Cihangir Mahallesi, Üniversite Mahallesi ve Firuzköy. Avcılar'ın en popüler semti ise Tahtakale Mahallesi'ne bağlı Ispartakule. İnşaat yatırımcılarının göz bebeği olan Ispartakule'de bugün itibariyle birçok markalı konut projesi yer alıyor. 


Avcılar kiralık ev fiyatları 500 TL'den başlıyor

Avcılar kiralık ev fiyatları 500 TL'den başlangıç gösterdiğini söyleyen Tuşba Gayrimenkul Şube Müdürü Uğur Kirazoğlu, fiyatların 750 TL'ye kadar yükseldiğini söylüyor. Avcılar'da ağırlıklı olarak 2+1 ve 3+1 dairelerin tercih edildiğini ifade eden Kirazlıoğlu, Avcılar merkez ve metrobüse yakın yerlerin revaçta olduğunu vurguladı. 


Markalı konutlarda kiralar bin TL'den başlıyor

Avcılar'da markalı konut projelerinde kiraların bin TL'den başlangıç gösterdiğini ifade eden Arzum Gayrimenkul sahibi Arzum Pul, "Avcılar'ın yapı stoğu oldukça eski. Deprem öncesi yapılan bu binalarda kiralar 500 TL ile 800 TL arasında değişirken, markalı konutlarda ise bin TL'den başlıyor 2 bin TL'ye kadar yükseliyor. Lokasyon olarak da daha çok Avcılar merkez tercih ediliyor. Çünkü merkez hem metrobüse hem de üniversitelere yakın konumda bulunuyor" dedi.


Avcılar kiralık ev fiyatları....


AVCILAR ACADEMİA

Daire seçenekleri: 1+1, 2+1

Metrekare Aralığı: 47 metrekareden başlıyor

Kira Bedeli: 900- 1300 TL

Aidatlar: 150 TL


AVCILAR PARK

Daire Seçenekleri: 2+1, 3+1, 4+1

Metrekare Aralığı: 175-230

Kira Bedeli: 2 bin 500 TL'den başlıyor (Ağustos gibi kiralamaların başlaması planlanıyor)

Aidatlar: Henüz belli değil


AVCILAR KONAKLARI

Daire Seçenekleri: 1+1, 2+1

Metrekare aralığı: 65-100

Kira Bedeli: 1100-2000 TL

Aidat: 300 TL


İNCİ KENT

Daire Seçenekleri: 3+1

Metrekare aralığı: 130 

Kira Bedeli: 600- 800 TL

Aidatlar: 40 TL


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön