26 / 04 / 2024

Avcılar'a imar ve dönüşüm müjdesi!

Avcılar'a imar ve dönüşüm müjdesi!

Avcılar Belediye Başkan adayı Dr. İbrahim Ulusoy, ara vermeden çalıştığı yerel seçim projelerini anlattı. Ulusoy, Avcılar'a imar ve dönüşüm müjdesi verdi.



Avcılar Belediye Başkan adayı  Dr. İbrahim Ulusoy, ara vermeden çalıştığı yerel seçim projelerini açıkladı. Star Gazetesi'nden Kemal Gümüş’ün haberine göre; Ulusoy, Rumeli ve Anadolu mozaiğinin en nadide örneklerinden biri olan Avcılar'ın modern bir şehrin olarak inşa edilmesi için göreve talip olduklarını söyledi. 

SORUNLAR BİTECEK

Mevcut yönetimin temel belediyecilik hizmetleri bile yapmadığını söyleyen  Ulusoy, CHP’li belediyenin çöpleri bile düzgün toplamadığını ve belediye işçilerinin maaşlarını ödemediğini söyledi. Ulusoy, ''İşçi kardeşlerimin maaşı ödenmiyor. Bir de kalkıp belediyeden daha ne bekliyorsunuz bunlar belediye hizmetleri diyorlar. Hiçbir hizmet yok. Milletin derdiyle dertlenen yok. Halkı sorunlarıyla baş başa bırakmışlar. Bizim dönemimizde hizmet gelecek. Avcılar’ı halkımızla birlikte yöneteceğiz'' açıklamasında bulundu.

Avcılar a imar ve dönüşüm müjdesi!

MODERN ŞEHİR

Avcıların yıllardır birikmiş birçok sorunu olduğunu dile getiren Ulusoy bu sorunların başında, imar, yeşil alan, otopark, ulaşım ve eğitim gibi temel alanlar olduğunu ifade etti. Avcıların yaşanabilir modern bir şehir olması için birbirinden önemli dev projeler hayata geçireceklerini belirten Ulusoy şu açıklamalarda bulundu: ''Avcılar merkez mahallesi başta olmak üzere, Ambarlı, Cihangir, Denizköskler, Mustafa Kemal Pasa, Gümüşpala ve Üniversite Mahallelerinde 2008 yılında yapılan ve kat yüksekliklerinin üç kata kadar düşürülmesini dikte eden imar planları, binlerce binada hak mağduriyetlerine sebep olmaktaydı. Ruhsat aldığı dönemdeki kat yüksekliklerini yıkıp yeniden yapamayacağı için, yaşanan bu mağduriyetin giderilmesi hususunda İBB bünyesinde gece gündüz çalıştık.''

KENTSEL DÖNÜŞÜM 

Yaklaşık 10 yıldır devam eden çözülemez denilen bu büyük mağduriyetin üstesinden yine AK Parti’nin geldiğini kaydeden Ulusoy “Hak mahrumiyetlerinin giderilmesini amaçlayan çalışmalar ile nasıl zorlukların üstesinden geldiysek bundan sonra da hem vatandaşlarımızın hakkını muhafaza edip hem de güzel Avcılar’ımızın kent ve mahalle dokusunu koruyarak önümüzdeki süreçte de yatay mimari ilkesinden şaşmayacak; ‘Ada’ bazlı kentsel dönüşüm mantığı ile çalışacağız. Deprem güvenliğini de sağlayacak kentsel dönüşümü vatandaşlarımızla istişare ederek hep birlikte başaracağız. Avcılar göl ve denize kıyısı olmasına rağmen vatandaşlarımız gölün yanına korkudan ve kokudan yaklaşamıyor. Avcılar deniziyle ve gölüyle buluşacak” diye konuştu.

Avcılar a imar ve dönüşüm müjdesi!

İLÇE HİZMETİNE TALİBİZ

İnsanlarla bire bir temas etmeyi çok önemsediklerini söyleyen Ulusoy “Esnafın çayını kahvesini içerek derdiyle dertlenmek, çocuklarla ve gençlerimizle hasbihal etmek eğitimsel bilimsel çalışmalar yapmak istiyorum en büyük hayalim de budur. Bizim için bu başkanlık değil baş hizmetkarlıktır” ifadelerini kullandı. “Avcılar’ı ilmek ilmek dokuyor ve gönüllere dokunuyoruz” sözleriyle insana değer vermenin birincil öncelikleri olduğunu vurgulayan Ulusoy “Her zaman istişare, tavsiye, öneri ve talep temasını kendime prensip olarak belirledim. Sonuna kadar da bu temayı prensip edinerek yolumuza devam edeceğiz. Bu işin partisel bir saplantısı olmaz olmamalı. Avcılar insanı artık bir seçim yapmak zorunda ve Avcılar’ı bitkisel hayattan çıkarmalıyız” dedi.

Avcılar a imar ve dönüşüm müjdesi!

ŞEHİR MEYDANI PROJESİ

Kent girişinde büyük bir meydan inşa edeceklerini dile getiren Ulusoy, “Üniversite ile beraber Marmara Caddesi’nin girişine büyük bir şehir meydanı yapacağız. Her kesimin parmakla gösterebildiği bir şehir meydanı olacak. Bu meydanı üniversite ile Ambarlı’yı nostaljik bir finüküler tren hattıyla buluşturacağız.18 bin m2’den oluşan meydan ve park düzenlemesi ile 750 araçlık zemin altı otopark, 3 bin kişilik camii, finiküler, metro ve metrobüs aktarma merkezi ve aş evi yer alacak” açıklamasında bulundu.

SPOR SALONLARI  

Her mahalleye bir spor kompleksi yapılacağını sözlerine ekleyen Ulusoy, bu komplekslerin içinde çeşitli spor organizasyonlarının yapılabileceği, çevredeki okulların da yararlanabileceği konseptte olacağını kaydetti. Ulusoy, “her mahalleye spor kompleksleri kurulacak. Yüzme havuzlarından halı sahalara, tenis kortlarından basketbol alanlarına kadar ilçe spora doyacak. Her mahallede farklı bir konsept oluşacak. Altyapıdan sporcular yetiştirerek kuracağımız spor tesisleri halkımızın kullanımına açacağız” dedi. 

Murat Kurum'dan Avcılar'a özel sosyal konut müjdesi!


Geri Dön