27 / 04 / 2024

Avcılar'da 5 bin konut dönüşecek!

Avcılar'da 5 bin konut dönüşecek!

Avcılar Belediye Başkanı, Turan Hançerli  ilçede yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde 5 bin konutun dönüşüme girdiğini söyledi.



Avcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı(İBB) Ekrem İmamoğlu, Avcılar Kentsel Dönüşüm Bölgesi”nde incelemelerde bulundu. Avcılar Belediye Başkanı, Turan Hançerli, çalışmalar hakkında Başkan İmamoğlu'na bilgi verdi. Cadde boyunca yaklaşık 500 metre yürüyen İmamoğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra Barış Manço Kültür Merkezi’ndeki toplantıya geçti. Toplantı, Kahraman ve Avcılar Belediyesi iştiraki AVBEL Kentel Yapı Tasarım A.Ş. Yönetim Kurulu Danışmanı Ceren Kumbasar’ın yaptıkları detaylı sunumlarla başladı.

Avcılar da 5 bin konut dönüşecek!

HANÇERLİ: “5 BİN KONUT KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİNE GİRDİ” 

İmamoğlu’na, Avcılar halkı adına teşekkürlerini sunan Hançerli, “Biz, çok çalıştık, çok yok kat ettik, ama önümüzde uzun bir yol var. Sizin de her daim ifade ettiğiniz üzere; bu sorumluluğun altından ne tek başına Avcılar Belediyesi ne İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ne de tek başına devletimiz kalkamaz. Sorun, oldukça ciddi bir mesele. Tayfun Başkan’ın ifade ettiği gibi çalışmalar yapıldıkça ortaya çıkıyor ki; 48 bin riskli bina az gözüküyor. İstanbul için, bunun 4 katı risk var. Yıllardır unutulmuş, hatırlanmamış ve deprem olduktan sonra hatırlanan deprem sorunu, deprem üzerinden geçtikten sonda unutulmuş geçmiş. Biz, unutmamaya söz verdik. Biz, aradan geçen süre içerisinde de unutmadığımızı gösterdik. Kararlıyız ve bu kararlılığımız neticesinde bir güven oluştu. Bu güvenle de Avcılar halkı, kendi binalarını dönüştürmek için, kentsel dönüşüme girmek için adım attılar ve çokça yol kat ettik” dedi. “5 bin konut kentsel dönüşüm sürecine girdi ve bu her neyse, bir yıllık süreç içerisinde girdi” diyen Hançerli, “Yaklaşık 65 bin konut daha yenilemek, kentsel dönüşüme sokmak gibi bir zorunluluğumuz, görevimiz var. Bu süreci de İstanbul Büyükşehir Belediye’mizin vereceği katkıyla çok daha hızlı, çok daha etkin yapacağımız biliyoruz. ‘Gerçek sorunlara, gerçek çözümler üreteceğiz’ demiştik. İşte deprem, gerçek bir sorun ve inşallah bu sorunu, sizlerle birlikte, bakanlığımızla birlikte, hükümetle birlikte el ele verip çözeceğiz” dedi

Avcılar’daki yer kayması böyle engellenecek!


Geri Dön