27 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa'da 30 bin konut dönüşecek!

Gaziosmanpaşa'da 30 bin konut dönüşecek!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, We Haliç projesinin tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada Gaziosmanpaşa'da 30 bin konutun dönüşeceğini söyledi.




Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, We Haliç projesinin tanıtım toplantısında kentsel dönüşümle ilgili açıklamalar yaptı. Sepetçi Kasrı'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Usta, "We Haliç projesinin hayata geçmesi bundan sonra yapacağımız projelerin de önünü açmış olacak’’ diye konuştu.

 

30 bin konut dönüşecek

 

Master Planın ne kadar önemli olduğuna da dikkat çeken Başkan Tahsin Usta, "Biz 2014 senesinden itibaren ilçemize ait bir kentsel dönüşüm master planı yaptık çünkü bölgemizde riskli alan miktarı çok fazlaydı. 18 bölgemizde dönüşüm çalışması planlanmıştı, bunların bütüncül bir planla yapılmasının doğru olduğunu düşünerek bir vizyon planı sonrasında da kentsel dönüşüm master planı yaptık. Artık planlarla uğraşmıyoruz, bu yapmış olduğumuz planlara bağlı kalmak suretiyle kentsel dönüşüm bölgelerini yatırıma dönüştürmek için uğraşıyoruz. Bu proje onlardan yalnızca bir tanesi, bu şekilde 18 bölgemiz var. 5 bölgemizde daha çalışmalara başladık. Bu 5 bölgeden 3-4 tanesine önümüzdeki günlerde başlamayı planlıyoruz. Gaziosmanpaşa'da 30 bin konutu dönüştürüceğiz, ilçedeki çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz’’ dedi.
 

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com

 

 


Geri Dön