20 / 04 / 2024

Avcılar’da balkonu çöken 4 katlı bina mühürlendi!

Avcılar’da balkonu çöken 4 katlı bina mühürlendi!

Avcılar'daki 4 katlı bir binanın 2. Katında tadilat yapıldığı sırada evin balkonu çöktü. Yaşanan olaydan sonra bina tedbir amaçlı mühürlendi. Yaralanan ev sahibine ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaptı



Avcılar’da Ambarlı Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesinde bulunan 4 katlı binanın 2'nci katının balkonu çöktü. Cumhuriyet’te yer alan habere göre; balkonla birlikte aşağı düşen emekli polis memuru Süleyman Yılmaz yaralandı. Yapılan ihbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri yönlendirildi.

Sağlık ekipleri, yaralanan ev sahibini, yapılan ilk yardım müdahalesinden sonra hastaneye kaldırdı. İtfaiye ekipleri, olay yerinden tehlikeli parçaları topladı. Avcılar Belediye ekipleri yapılan incelemelerin ardından binanın önlem amacıyla mühürlenmesi yönünde karar aldı. Balkonda bulunan tehlikeli parçalar kepçe ile kırılarak toplandı.

Avcılar’da balkonu çöken 4 katlı bina mühürlendi!

AVCILAR’DA BALKONU ÇÖKEN BİNA SAYISI 7’YE YÜKSELDİ

Ambarlı Mahallesi'nde meydana gelen son olayla birlikte Avcılar'da son 14 ayda kendiliğinden balkonu çöken bina sayısı 7'ye çıktı. Balkonları çöken diğer 6 binaların isimleri şu şekilde: 11 Ekim 2020’de Gümüşpala Mahallesi Çobansuyu Sokak'taki 5 katlı olarak inşa edilen yapının 5'inci kat balkonu çöktü, park edilmiş iki araçta hasar meydana geldi. 15 Aralık 2020’de Merkez Mahallesi Demir Sokak'taki kentsel dönüşüm sürecine giren ancak, o tarihte henüz boşaltılmayan 5 katlı olarak inşa edilen yapının 4 ve 5'inci katındaki balkonları, demirler söküldüğü sırada gürültü bir şekilde çöktü, 2 işçi ağır yaralandı. 9 Şubat 2021’de Ambarlı Mahallesi'ndeki Martı Sokak'ta 4 katlı binanın 3'üncü katta bulunan balkonlarından biri kendiliğinden çöktü, can kaybı ve yaralanma olmadı. 4 Haziran 2021’de Deniz köşkler Mahallesi'nde 4 katlı olarak inşa edilen yapının 2 ve 3'üncü kattaki balkonları yine kendiliğinden çöktü, bina tedbir amaçlı mühürlendi. 3 Ağustos 2021’de ise Merkez Mahallesi Menekşe Sokak'ta o tarihte bulunan yalnızca 1 ailenin terk etmediği 30 senelik 1 dükkan ve 10 daireli Kömürcoğlu Apartmanı'nın 4'üncü kattaki balkonu kendiliğinden çöktü. Yaşanan olay üzerine bina mühürlendi. 18 Ekim 2021’de Ambarlı Mahallesi Çimenli Sokak'taki 4 katlı Deviz Apartmanı'nın giriş katında bulunan balkon dün saat 16.30’da gürültü bir şekilde çökünce bina mühürlendi.

Avcılar'ın 40 yıllık imar sorunu çözüldü!

 

 


Geri Dön