19 / 04 / 2024

Avcılar'da kentsel dönüşüm müdürlüğü kurulacak!

Avcılar'da kentsel dönüşüm müdürlüğü kurulacak!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Hemşehrilerimizin bir tanesinin bile başka bir yere taşınmak zorunda kalmasını istemiyoruz” diye konuşarak Belediye Meclisi’nde Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurulması için çalışmaların başlanacağını söyledi.



Avcılar Belediyesi‘nde bugün düzenlenen Eylül Ayı Meclis Toplantısı‘nda imar, güvenli konut ve kentsel dönüşümde izlenecek yol haritası açıklandı.

Tabloıd Gazetesi'nde yer alan habere göre; Meclise başkanlık yapan Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Hemşehrilerimizin bir tanesinin bile başka bir yere taşınmak zorunda kalmasını istemiyoruz” diye konuşarak Belediye Meclisi’nde Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurulmasının talimatında bulundu. 

Deprem riski sebebiyle güvenli konut ve imar meselesinin tüm İstanbulla birlikte Avcılar’ın en önemli sorunu olduğunu sözlerine ekleyen Hançerli, tespit ettikleri riskli konutları tahliye ettirerek bazılarını yıktıklarını açıkladı.

“Boşalttığımız binaların hepsinin çok tehlikeli olduğunu gördük ve kentimizin binalarının önemli bir kısmının güvensiz olduğunu hepimiz biliyoruz.” diye konuşan Hançerli, belediyede Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurarak, “Avcılarımızda ‘yerinde’ dönüşebilecek bir imar planını hayata geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.

“20 GÜN BEKLEYECEK LÜKSÜMÜZ YOK”

Avcılar’ın imarı ve kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Hançerli, şunları söyledi:

“20 yıl beklenmiş fakat bizim 20 gün bekleyecek lüksümüz yok. Gerek Avcılar, gerek İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisimizin üzerinde büyük bir sorumluluk var. Belediye Meclis Üyelerimizin bu sorumluluğun altına elini koyacağına canı gönülden inanıyorum. Avcılarımızın ‘yerinde’ dönüşebilecek bir planını yapmak için ilgili kadrolarımızla çalışıyoruz.”

“MEVCUT YAPI STOĞUNU KORUYACAĞIZ”

Planlarının detaylarını paylaşan Hançerli, şu ifadeleri kullandı: ''Avcılarımıza 1 metrekare ek plan hakkı istemiyoruz. Hemşehrilerimizin bir tanesinin bile başka bir yere gitmek zorunda kalmasını istemiyoruz. Mevcut yapı stoğunu koruyan bir imar planıyla yola çıktık. Umarım 6 ay içerisinde bu süreci tamamlayacağız. Bunu hep beraber başaracağız.


Geri Dön