25 / 04 / 2024

Avcılar'daki riskli bina tehlike saçıyor!

Avcılar'daki riskli bina tehlike saçıyor!

Avcılar'da bulunan Dış Budak isimli bina çökme tehlikesi nedeniyle tehlike saçıyor. Mahallede bulunan vatandaşlar apartmanın yıkılma tehlikesi nedeniyle endişeli günler yaşıyor. 



İstanbul'un Avcılar ilçesine bağlı Merkez Mahallesi Reşitpaşa Caddesi'nde yer alan 40 yıllık ömre sahip  Dış Budak isimli apartman çökme tehlikesiyle karşı karşıya Sabah'tan Bulutyamandağ'ın haberine göre; uzun süredir bakımı yapılmayan apartmanın dışı iyi görünse de içerisi için aynı şeyi söylemek mümkün değil. 

Apartmanda bulunan kolonları çoğu patlamış durumda, kolonların içerisindeki demirlerin ise paslandığı görülürken binanın tüm duvarlarında sıvalar dökülmüş. Ölüme davet eden bu bina kentsel dönüşüm sebebiyle tahliye edilse de giriş katında olan iş yerleri binada kalmaya devam ediyor. Mahalle sakinleri ise hayatlarını tehlikeye atan bu binanın biran önce yıkılmasını talep ediyor. Depreme dayanıklı olmayan bu bina için herhangi bir önlem almaması nedeniyle vatandaşlar endişeli günler yaşıyor. 

Avcılar daki riskli bina tehlike saçıyor!

İki aydır cevap yok

Binanın önünden geçemediğini söyleyen Ahmet Demir "Buradan günde binlerce insan gelip geçiyor. Dışarıdan bakınca çok da kötü görünmüyor ama buz dağının görünmeyen kısmı binanın içi. İçeride sağlam kalmış tek kolon yok. Binanın ön yüzüne kentsel dönüşüm afişleri asılmış ama iki aydır ses seda yok. Allah korusun ufak bir deprem olsa can pazarı yaşanacak. Bu bina ya yıkılacak, ya yıkılacak. Ya kontrollü bir şekilde yıkılacak, ya da burada bulunan insanlara mezar olup yıkılacak. Yetkililerin bu hayati konu için bir an önce harekete geçmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Avcılar daki riskli bina tehlike saçıyor!

Riskli olduğunu kabul etmiyorlar

Söz konusu apartmanın giriş katında iş yeri olan esnaf ise apartmanın riskli olduğunu düşünmüyor. Binanın dayanıklı olduğunu söyleyen  esnaf "Bina aslında sağlam. Önce burası için sağlam raporu çıkardılar, daha sonra kentsel dönüşüme girsin diye hemen çürük raporu düzenlediler. Mal sahipleri bina kentsel dönüşüme girsin istiyor ama bizim halimiz de perişan. Biz kiracıyız, burada bu kadar ürün var. Nereye gideceğiz, ne yapacağız bilmiyoruz" dedi.

Avcılar'da tahliye skandalı!


Geri Dön