19 / 04 / 2024

İzmir'deki kısmen çöken bina tehlike saçıyor!

İzmir'deki kısmen çöken bina tehlike saçıyor!

İzmir'in Bornova ilçesinin Altındağ semtinde geçen hafta kısmen çöken bir bina, çevreye tehlike saçıyor. Vatandaşlar bina çevresindeki güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu belirterek yetkilileri göreve çağırdı.




İzmir'in Bornova ilçesinin Altındağ semtinde geçen hafta kısmen çöken bina, çevreye tehlike saçıyor. Vatandaşlar bina çevresindeki güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu belirterek yetkilileri göreve çağırdı. "Facia ile karşı karşıyayız" diye mahalle halkı, "Bornova Kaymakamlığı ve Bornova Belediyesi kısmen çöken bina ile ilgili hiçbir çalışma yapmadı. Birilerinin ölmesi mi bekleniyor? O zaman bunun hesabını kim verecek?" dedi. 


Önlem alınmadı

Altındağ Merkez Mahallesi 4558 sokaktaki terk edilmiş eski bina yoğun yağışların yaşandığı geçen pazartesi günü büyük bir gürültüyle çöktü. Binanın iç bölümü çökerken duvarları ise yan yattı. Yol kenarındaki bina, yoldan geçen insanlar ve araçlar için tehdit oluştururken olayla ilgili herhangi bir önlem alınmaması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. 

Bina çevresine çekilen güvenlik şeridinin tehlikeyi önleyemeyeceğini söyleyen vatandaşlar, "Belediye güvenlik şeridi çekerek önlem aldığını mı sanıyor? Bu bina yıkılırsa insanları güvenlik şeridi koruyamaz. Eğer bir önlem alınacaksa can güvenliği düşünülerek alınsın" dedi.


Çocuklar korkuyor

Çökme tehlikesi olan binayla ilgili önlem alınmasını isteyen vatandaşlar, "Yetkililer, binanın yıkıldığı gün gelerek inceleme yaptı. Sonrasında bir gelişme olmadı. Bu bina çocuklarımızın okul yolu üzerinde. Binanın üzerlerine yıkılmasından korkuyoruz. Önlem alınması için birilerinin ölmesi mi bekleniyor" diye konuştu. Eski binada 4 ay önce mal sahibi olan Hanife Edebali adlı yaşlı bir kadının yaşadığı ve hayatını kaybettikten sonra çocuklarının eşyaları alarak binayı boşalttığı öğrenildi. 



Yeni Asır


Geri Dön