28 / 03 / 2024

İzmirde bina mı çöktü

İzmirde bina mı çöktü

İzmir'in Bornova ilçesinin Altındağ semtinde geçen hafta kısmen çöken bir bina, çevreye tehlike saçıyor. Vatandaşlar bina çevresindeki güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu belirterek yetkilileri göreve çağırdı.

İzmir'de bina çöktü!

Karabağlar 4025 Sokak'taki 3 katlı bir bina çöktü. Sabah saatlerinde yan tarafındaki arsada hafriyat çalışması yapıldığı belirtilen binanın üç katında da işyeri bulunduğu, çökme anında içeride kimsenin olmadığının sanıldığı belirtildi

Deprem sonrası Avcılar'daki 5 katlı bina mühürlendi! Kolonlarından ses geliyor...

Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedildi. Depremin ardından Avcılar'daki 5 katlı binada çatlakların oluşması üzerine inceleme başlatıldı ve sonrasında bina mühürlendi.

Avcılar’da balkonu çöken 4 katlı bina mühürlendi!

Avcılar'daki 4 katlı bir binanın 2. Katında tadilat yapıldığı sırada evin balkonu çöktü. Yaşanan olaydan sonra bina tedbir amaçlı mühürlendi. Yaralanan ev sahibine ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaptı

Güngören'de boşaltılan 4 katlı bina mühürlendi!

İstanbul Avrupa Yakası Güngören'de yer alan 4 katlı bina Cumartesi günü meydana gelen deprem sonrası mühürlendi.

Pendik’te istinat duvarı çöktü, 5 katlı bina tahliye edildi!

İstanbul Anadolu Yakası İstanbul Pendik'te bulunan inşaat alanında göçme yaşandı, 4 katlı apartmanda yaşayan vatandaşlar tahliye edildi ve bina mühürlendi.

Kumluca Devlet Hastanesi'ne ek bina müjdesi!

AK Parti Kumluca İlçe Başkanı Erol Uysal, Kumluca Devlet Hastanesi'ne yataklı ek bina ve 112 binası yapımı ihalesinin nisan ayında gerçekleşeceğini söyledi.

Şişli'de çatısında çökme meydana gelen bina mühürlendi!

Şişli Gülbağ Karanfil Sokak'ta çatısı çöken 6 katlı bina mühürlendi. Mühürlenen binada oturan vatandaşlar tahliye ediliyor.

Mudanya Belediyesi'nin kaçak inşaatı mühürlendi!

Bursa Mudanya Belediyesi ekipleri tarafından kaçak olarak inşa edildiği tespit edilen bina mühürlendi.

Avcılar’da 24 yıllık bina mühürlendi!

Avcılar’da bir binada oturanlar, 26 Eylül’de yaşanan deprem sonrası belediyeye başvurup apartmanlarının incelenmesi talebinde bulundu.  Yapılan teknik analizde,  yapının sarsıntı olmadan bile çökebileceği ortaya çıkınca bina mühürlendi…

Avcılar'da müftülüğe ait lojman mühürlendi!

İstanbul’da 26 Eylül'de yaşanan 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Avcılar'da yapılan kontroller sonucu riskli bulunan müftülüğe ait 8 daireli lojman ile 45 yıllık 3 daireli bina mühürlendi...

Deprem sonrası Avcılar'da yan yatan bina mühürlendi!

İstanbul’da gerçekleşen depremden sonra hasarlı binalar için denetimler sıkılaştı. Avcılar E-5 karayolu yakınında uzun süredir yana yatık şekilde duran 40 yıllık bina 5.8’lik deprem sonrası boşaltılarak mühürlendi...

Ordu Gölköy'de 67 bina mühürlendi!

Ordu'nun Gölköy ilçesine bağlı Sarıca Mahallesi'nde iki hafta önce şiddetli yağış sonrasında 67 bina mühürlendi.

Tarihi Hatay meclis binası müze olacak! 

Hatay’ın bağımsızlığı sırasında meclis toplantılarına ev sahipliği yapan bina, yıllar sonra kamulaştırıldı. Tarihi yapı sinema ve künefeci olarak da kullanılmıştı. Şimdi ise bina müzeye dönüştürülecek. 

Güngören'deki riskli 5 katlı bina boşaltıldı!

Güngören'de Merkez Mahallesi'nde bulunan 5 katlı bir bina temel güçlendirme çalışmaları sırasında yıkılma riskiyle karşılaştı. Yıkım tehlikesi olan bina mühürlenip tahliye edildi.

İzmirde bina mı çöktü Haberi

İzmirde bina mı çöktü


İzmir'in Bornova ilçesinin Altındağ semtinde geçen hafta kısmen çöken bina, çevreye tehlike saçıyor. Vatandaşlar bina çevresindeki güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu belirterek yetkilileri göreve çağırdı. "Facia ile karşı karşıyayız" diye mahalle halkı, "Bornova Kaymakamlığı ve Bornova Belediyesi kısmen çöken bina ile ilgili hiçbir çalışma yapmadı. Birilerinin ölmesi mi bekleniyor? O zaman bunun hesabını kim verecek?" dedi. 


Önlem alınmadı

Altındağ Merkez Mahallesi 4558 sokaktaki terk edilmiş eski bina yoğun yağışların yaşandığı geçen pazartesi günü büyük bir gürültüyle çöktü. Binanın iç bölümü çökerken duvarları ise yan yattı. Yol kenarındaki bina, yoldan geçen insanlar ve araçlar için tehdit oluştururken olayla ilgili herhangi bir önlem alınmaması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. 

Bina çevresine çekilen güvenlik şeridinin tehlikeyi önleyemeyeceğini söyleyen vatandaşlar, "Belediye güvenlik şeridi çekerek önlem aldığını mı sanıyor?...