27 / 04 / 2024

Güngören'deki riskli 5 katlı bina boşaltıldı!

Güngören'deki riskli 5 katlı bina boşaltıldı!

Güngören'de Merkez Mahallesi'nde bulunan 5 katlı bir bina temel güçlendirme çalışmaları sırasında yıkılma riskiyle karşılaştı. Yıkım tehlikesi olan bina mühürlenip tahliye edildi.



Güngören Merkez Mahallesi Aydınlar Sokağı'nda bulunan 9 dairenin olduğu eski binada güçlendirme çalışmaları yapıldı.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; yaklaşık 40 yıllık olduğu ortaya çıkan 5 katlı bina, temel güçlendirme çalışmaları sırasında sarsılıp çökme tehlikesi geçirdi. Tahliye edilen bina güvenlik şeridiyle kapatıldı.

İncelemeler sonrasında, güçlendirilmesi için rapor verilen binanın temelini güçlendirmek amacıyla dün yapılan çalışmalar bu sabah da sürdü. Çalışmalar sırasında binanın kolonlarından ses geldiğini duyan işçiler, çalışma alanını terk ederek, durumu belediye ekiplerine haber verdi.

BELEDİYE EKİPLERİ TAHLİYE ETTİ

Binaya gelip incelemelerde bulunan Güngören Belediyesi'ne bağlı ekipler, 5 katlı binada yaşayan kişiler tahliye edilirken binanın girişi ve çevresi emniyet şeridi ile kapatıldı.

Diğer yandan mahalle sakinleri, yaptığı açıklamada, binanın çok eski olduğunu ve güçlendirilmesi için heyet raporu olduğunu çalışmaların başlamasıyla çatlakların meydana geldiğini ifade etti.

BİNA SAKİNLERİ OTELLERE YERLEŞTİRİLDİ

Çalışmalarda yıkım tehlikesi bulunan bina, zabıta ekiplerince mühürlenip boşlatıldı. 

Vatandaşların bir kısmı yakınlarına taşınırken, bir kısmı Güngören Belediyesi tarafından ayarlanan otellerde kalmaya başladı.

Çevresinde güvenlik önlemi alınan binayla yanındaki bina arasında aralık oluştu.


Geri Dön