28 / 03 / 2024

Ankara'da inşaat halindeki üst geçit tehlike saçıyor!

Ankara'da inşaat halindeki üst geçit tehlike saçıyor!

Ankara'da inşaat halindeki bir yaya üst geçidi madde bağımlılarının meskeni haline gelirken, bakımdan geçirilmeyenler de tehlike saçıyor. Geçitlerden bazılarının asansörleri çalışmıyor, kaplamaları dökülüyor, demirleri paslı halde duruyor...



Ankara Mevlana Bulvarı’nda, Fatih Köprüsü’nün olduğu bölgede inşaat çalışmaları süren yaya üst geçidinin asansör boşluğu, madde bağımlılarının meskeni oldu. Geçen hafta üç kişinin uyuşturucu madde kullandığı görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasından sonra narkotik ekipleri tarafından müdahale edilen ve bir kişinin gözaltına alındığı yerde, kimliği belirsiz kişilerce alem yapılıyor. Hürriyet'ten Sedat Cenikli'nin haberine göre; çalışmaların devam ettiği geçidin asansör boşluklarına günün farklı saatlerinde gelen birkaç kişilik gruplar, ateş yakıp uyuşturucu madde ve alkol kullanıyorlar.

KOVUYORUZ, YİNE GELİYORLAR

Geçit inşaatında çalışan işçiler de çevredeki vatandaşlar da durumdan dertli. İşçiler, “Biz yukarıda çalışırken bir anda geliyorlar. Rahatsız olduğumuz için gitmelerini istiyoruz. Kovuyoruz gidiyorlar, sonra yine geliyorlar. Bir ara geceleri yapı malzemeleri de çalınıyordu. Bir şekilde önüne geçilmesi lazım. Vatandaş da rahatsız oluyor. Korkuyorlar” şeklinde konuştu. 

BAKIM YAPILMAYAN TEHLİKE SAÇIYOR

Yaşanan olaydan sonra gözler, şehirdeki diğer üst geçitlere döndü. Daha önce de çalışmayan yürüyen merpen ve asansörleriyle gündeme gelen Eskişehir, Konya ve İstanbul yollarındaki geçitlerin birçoğu bakımdan geçirilse de hâlâ bakıma ihtiyacı olanlar bulunuyor. Bakımdan geçirilen geçitlerin demir kaplamaları boyalı; asansör ve merpenleri çalışıyor. Bakıma muhtaç olanlardaki son durum ise şu şekilde: 

-  Ankara  Bulvarı’nda, daha önce de arıza nedeniyle vatandaşların sıkça şikâyetçi olduğu Gazi Mahallesi Üst Geçidi’nin asansörleri çalışıyor fakat kabin kapakları hasar gördüğü için açılmıyor. Yayalar kullanamıyor.

- Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önündeki üst geçitte Büyükşehir Belediyesi’nce, asansör ve yürüyen merpen yenileme çalışması sürdürülüyor. Sık sık arızalanan yürüyen merpenler, yenileri yapılmak üzere kaldırıldı. Çalışma sahasını çevreleyen bariyerlere, “Yürüyen merpen çalışmamaktadır, lütfen asansörleri kullanınız” yazılı not asılı fakat asansörler de çalışmıyor. 

- Önceki yıllarda kabloları ve demir aksamları hırsızlar tarafından çalınan İskitler’deki geçidin her iki tarafındaki asansörleri de söküldü. Kapı girişleri, metal plaklarla kapatılan geçidin ayaklarında kimliği belirsiz kişiler tarafından yakılan ateş izleri bulunuyor. Ağır yükü olan vatandaşlar, merpenleri tırmanarak karşıya geçiyorlar. 

- Asansörleri çalıştığı için bakım yapılmayan geçitlerin boyaları dökülmüş ve demirleri paslanmış durumda. 

- Eskişehir Yolu’nda, Ümitköy kavşağından önceki geçidin asansörleri çalışmaz durumda. Metal kaplamaları dökülen ve demirleri paslanmaya başlayan geçit, hem altından geçen araç sürücüleri hem de yayalar için tehlike saçıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir merkezi Kızılay ve Sıhhiye’de bulunan atıl haldeki çok sayıda üst geçit, önceki yıllarda söküldü ve kaldırıldı.

Konak’ta Büyükşehir’in hizmet binası tehlike saçıyor!


Geri Dön