16 / 04 / 2024

Kamile Esen: Ankara'da inşaat yatırımları ikiye katlanacak!

Kamile Esen: Ankara'da inşaat yatırımları ikiye katlanacak!

Arcadia Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Kamile Esen, Ankara'da inşaat alanında yatınmlann arttığına dikkat çekerek "Önümüzdeki beş senede yatınmlann en az ikiye katlanacağını öngörüyoruz" diye konuştu...



Arcadia Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Kamile Esen, Ankara'da inşaat alanında yatırımlarının arttığına dikkat çekerek "Önümüzdeki beş senede yatınmlann en az ikiye katlanacağını öngörüyoruz" dedi. Bu 5 yıllık sürenin  Ankara  için çok önemli olduğunu ifade eden Esen, "Ankara altın çağını yaşayacak. Çünkü Ankara'da yapı sektörü eskisi gibi değil. Özel projeler, zengin mimariye sahip gökdelenler ve İstanbul'u aratmayan dev konut projeleri başladı" dedi.

Ankaralıların gelirinde ciddi artışlar olduğunu ve bunun da gayrimenkul yatırımlarını hızlandırdığını dile getiren Kamile Esen, "Özellikle metro ve Kuzey Ankara projesi sektörü hareketlendirdi. Önümüzdeki 5 senede yatınmlann en az ikiye katlanacağını öngörüyoruz.
Ankaralı inşaat yüklenicisi kentine sahip çıkıyor, marka projeler üretiyor" dedi.
Gayrimenkul şirketlerinin en büyük sıkıntısının kurumsallaşamama olduğunu ifade eden Esen, "Ortada ne bir şirket anayasası, ne bir standart, ne bir strateji, ne de mesleki bir birlik var. Herkes günlük hesapla çalışıyor. BU da sektörü baltalıyor tabi. Biz Arcadia Gayrimenkul olarak kurumsallaşma hedefimize eriştik. Bu sayede Ankara'nın ciddi firmaları arasında gösteriliyoruz. 1991 yılından beri gayrimenkul sektörü içindeyim. Toprak alım satım işlemlerine aracılık yapağımız müşterilerimize aynı zamanda gayrimenkul yatınmlan ve yönetimi konusunda danışmanlık veriyoruz. Bununla birlikte satılık, kiralık, konut, işyeri ihtiyaçlannm karşılanması diğer bir uzmanlık alanımız" diye konuştu.
Küresel kriz sonrası dünyada değişen dengelerden en büyük payı gayrimenkulün aldığını belirten Esen, "Önümüzdeki sene gayrimenkul piyasasında önemli bir canlanma bekliyorum. Daha önce de ifade ettiğim gibi gayrimenkul getirişi en yüksek ve risk içermeyen bir yatırım aracıdır. Bu nedenle yatırımcıların gayrimenkule yönelmelerini öneriyorum" dedi.

Dünya

Geri Dön