20 / 04 / 2024

Avcılar'ın imar sorunu çözülecek!

Avcılar'ın imar sorunu çözülecek!

CHP Avcılar Belediye Başkanı aday adayı ve Parti Meclisi (PM) üyesi Turan Hançerli, Avcılar'ın imar sorununun çözüleceğini, konut stoğunun depreme dayanıklı binalarla yenileneceğini söyledi.



CHP Avcılar Belediye Başkanı aday adayı ve Parti Meclisi (PM) üyesi Turan Hançerli, yeni dönemde hayata geçireceği yatırımları ve projeleri anlattı.

Gerçek Gündem Gazetesi'nde yer alan habere göre, Avcılar’da yaşayan CHP PM Üyesi, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Hukuktan Sorumlu Genel Sekreteri Turan Hançerli, aday adaylığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hançerli, “Halkın gerçek ihtiyaçlarını onlarla birlikte tespit etmek ve belediyenin kaynaklarını bu yolda kullanmak durumundayız. Çocukların, yaşlıların dezavantajlı grupların siyasette ve belediye yönetiminde söz sahibi olmalarını, katılımcılık esası ile sağlayacağız” diye konuştu. 

Demokratik, katılımcı, hesap verebilen, ulaşılabilir, planlamacı ve kalkınmacı bir belediyecilik anlayışına sahip olduğunu belirten Hançerli, “Muhtarların, kent konseylerinin aktif hale gelmesi gerektiğini savunuyorum. Avcılar için yapacağımız kent planlaması, imar gibi konularda uzmanlarla ve meslek odalarıyla birlikte hareket edeceğiz” açıklamasında bulundu.

''Temel sorun deprem''

Avcılar’ın en temel sorununun deprem güvenliği olduğunu söyleyen Hançerli, “Avcılar’da önceliklerimizden biri imarı olmayan Yeşilkent, Firuzköy ve Tahtakale mahallelerinin imar sorununu çözmek. Diğer 7 mahallede ise konut stoğunu depreme karşı güvenli hale getirmek istiyoruz. Belediye başkanı olduğumda imar ve deprem güvenliği ofislerini kurarak ücretsiz olarak yurttaşların binalarında anlaşmaları sağlayabilecekleri hukuki, mimari ve finansal danışmanlık desteği sunacağız” dedi.

''Etüt merkezi ve kütüphaneler inşa edeceğiz''

Okullarda ikili eğitim sistemi nedeniyle kaliteli eğitim verilemediğinin altını çizen Hançerli, “Avcılar’da çocuklarımız kaliteli ve bilimsel eğitimden yoksunlar. Eğitim sorununa ilişkin her mahallede 24 saat açık olacak etüt merkezi ve kütüphaneler inşa edeceğiz. Çocuk parklarını gençlerin, orta yaşlıların, annelerin ve aynı zamanda hayvan dostlarımızın kullanabileceği hale getireceğiz. İbadethanesi eksik olan yerlere yenilerini yapacağız. Cenaze sonrası taziye evleri oluşturacağız. Bir diğer sorun ise kreş ihtiyacı. Yalnızca bir mahallemizde 0-4 yaş arası 8 bin, 5-10 yaş arası ise 7 bin çocuğumuz var. 10 yaş altı 15 bin çocuğun olduğu bir mahallemiz var ve sadece iki park var. Bu sorunu da çözeceğiz” şeklinde konuştu. 

''Kent konseylerine bütçe''

Kent konseylerini aktif hale getireceklerini söyleyen Turan Hançerli, şunları söyledi: “Kent konseylerini gerçek anlamda aktif bir biçimde kullanacağız. Avcılar’da tüm STK’lerin kent konseylerinde temsil edilmesini sağlayacağız. Kent konseylerine projeleri için bütçe ayıracağız. Katılımcılık adı altında yapacağımız çalışmalardan biri de meclis toplantılarının gündemini sitemizden 1 hafta önce yayımlayacağız. Çocukların, yaşlıların dezavantajlı grupların siyasette ve belediye yönetiminde söz sahibi olmalarını, katılımcılık esası ile sağlayacağız. Bunun yollarını ve olanaklarını bulacağız.” 


Geri Dön