24 / 04 / 2024

AVM Partners çıtayı yükseltti!

AVM Partners çıtayı yükseltti!

Ekim ayı itibariyle 2013 yılında toplam 762.810 metrekare kiralanabilir alana sahip toplam 24 AVM açılmış olup yılsonuna kadar 4 AVM'nin daha faaliyete geçmesi bekleniyor.




İstanbul'da toplam 3.464.342 metrakere kiralanabilir alana sahip 96 adet aktif AVM bulunuyor. 2015'e kadar şu an inşaatı devam eden 20 AVM'nin daha açılarak sektöre dahil olması bekleniyor. Bu adetler ve metrekareler giderek artıyor. Fakat yatınmcı nasıl bir AVM yapmalı? Yaptıktan sonra nasıl kiralamalı ve yönetmeli? Var olan AVM projesi nasıl ayakta kalmalı ve ileriye yönelik ne gibi projeler geliştirmeli? 


ALMAN MFİ İLE ORTAK 

Tüm bu sorulara yanıt bulmak başlı başına bir iş. Aslında bu sorular apayn bir sektörün Türkiye'de de aktif hale gelmesine vesile oldu. Türkiye'de bu sektörün önde gelen şirketi de Avm Mfi Partners. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Yurdum. Yurdum, AVM Partners'ı 2006'da Dora Şahintürk ve Tarkan Ander ile kurdu. 2007'de Alman Mfi ile ortaklığa dönüştü. 7 yılda hızla büyürken başandan başanya koştular. Yönettikleri AVM'lerde her yıl 40 milyonun üzerinde misafir ağırlıyorlar. 2007 den bu yana 40 önemli proje kiraladılar. 4 binin üzerinde kira sözleşmesi yaptılar. Pazara daha sonra girmelerine karşın 1.5 milyon metrekareyle pazarda lider konuma ulaştılar. Şu anda 12 AVM ile 600 bin metrekare kiralanabilir alan yönetiyorlar. 2 tane de karma projelerle birleşik rezidanslan var. Kısa sürede 150 kişilik bir ekip oldular. 


Yurdum, "Geçmişe baktığımızda Türkiye'deki AVM projelerinin yansında biz varız. Bundan sonrası çıtayı hem hizmette hem de farklılaşma da daha yukan taşımak istiyoruz. Büyümeyi sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmek istiyoruz."

BİRÇOK PROJESİ VAR 

Avm Mfi Partners'ın yönetttiği AVM projeleri şöyle: 212 istanbul, Palladium Ataşehir, Palladium Antakya, Konya Kent Plaza, Avenue Bodrum, Eskişehir NeoPlus Outlet, Kayseri Meysu Outlet, MarkAntalya, Taurus Ankara, Next Level, Denizli Sümer Park, Pomelon Milas, Urfa City AVM. 


Kiralama projeleri de; 212 İstanbul Power Outlet, Avenue Bodrum, Bakü Ahmetli AVM, Denizli Sümer Park, Eskişehir NeoPlus Outlet, Gimat ATB, Kayseri Meysu Outlet, Kınkkale Podium AVM, Konya Kent Plaza, MarkAntalya, Milas Pomelon, Next Level Ankara, Palladium Antakya, Palladium Ataşehir, Seyrantepe Skyland, Atlas AVM, Taurus Ankara, Urfa City, Ümraniye Can Park. 


Posta


Geri Dön