25 / 04 / 2024

AVM sayısı 395'ten 410'lara çıkacak!

AVM sayısı 395'ten 410'lara çıkacak!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye'de 395 olan AVm sayısının 2018 sonuna kadar 410'a çıkacağını açıkladı.



Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Capital ve Ekonomist dergilerinin düzenlediği "Perakendede İnovasyon Forumu ve Ödülleri" başlıklı etkinlikte konuşma yaptı.Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Tüfenkçi, geçen yıl olduğu gibi kendisine bugün de AVM kiralarına ilişkin talepler geldiğini söyledi. 


AVM ve perakende sektörlerinin birbirini tamamlayan sektörler olduğunu ifade eden Bakan Tüfenkçi, "Bu sektörler birbirine ivme kazandırıyor. Onun için bu sektörlerin birbirini destekler şekilde yola devam etmesi önemli." dedi. 


"AVM sayısı 395'ten 410'lara çıkacak"

Türkiye'de 395 AVM'nin olduğunu ifade eden Bakan Tüfenkçi, AVM sayısının 2018 sonuna kadar 410'lara çıkacağını açıkladı. Tüfenkçi, Türkiye'de güçlenen markaların yurt dışına açılması için hükümet olarak ciddi teşvikler verdiklerini söyledi. 


"İş yeri açma süresi kısalacak"

Bakan Tüfenkci, esnafın karşılaştığı bir sorunu çözme adına talimat verdiklerini açıkladı. Tüfenkçi, "İnşallah 2018 sonu itibarıyla bitecek. İş yeri açılış süreçlerinde kolaylık sağlamak üzere Perakende Bilgi Sistemi (PERBİS) çalışmasını 2018 sonu itibarıyla bitirmiş olacağız. Bütün perakende sektörünün, ticaret erbabının ve esnafların kullanımına açacağız. PERBİS'in perakende işletmeler için kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerde tek kapı, diğer bir deyişle bir tek temas noktası olmasını istiyoruz. Böylelikle PERBİS ile 3 temel fayda sağlanmasını öngörüyoruz. Birincisi, bürokrasinin azaltılması suretiyle işlemlerin daha kolay ve hızlı yürümesi." açıklamasında bulundu. 


Tüfenkci, iş yeri açmak için gerek sürecin, 20 kurum ve kuruluşa bizzat gidilerek en erken 26 günde alınabildiğini, PERBİS ile tek noktadan işlem yapılmasıyla bu süreyi 6 güne indirmeyi hedeflediklerini söyledi. 

 

Türkiye'de AVM bitti! 

 


Geri Dön