26 / 04 / 2024

Türkiye'de AVM bitti!

Türkiye'de AVM bitti!

Capital ve Ekonomist dergileri tarafından düzenlenen "Perakendede İnovasyon Forumu ve Ödülleri" başlıklı etkinlikte "Duayenler ve İnovasyon" panelinde konuşma yapan Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı AVM sektörünü sert bir dille eleştirdi. Kiğılı, "Türkiye'de AVM bitti" dedi.



Capital ve Ekonomist dergileri tarafından düzenlenen "Perakendede İnovasyon Forumu ve Ödülleri" başlıklı etkinlikte "Duayenler ve İnovasyon" paneli gerçekleştirildi. Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı panelde söz aldı. Türkiye’deki bazı illere gereğinden fazla AVM açıldığını ifade eden Abdullah Kiğılı, "Adam gitmiş Konya'da 4'üncüyü, Gaziantep'te 5'inciyi açıyor. Memleketin parasına yazık. Yazık günah... Hangi inovasyondan bahsediyoruz. Önce kendimizi terbiye etmemiz lazım. Sistem çökmek üzere. Bizim gibi markaların bir tek çıkış yolu var; yurt dışına en kısa sürede açılmak" ifadelerini kullandı. 

 

Türkiye de AVM bitti!


AVM sektörünün geleceği tehlikede

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, AVM sektörünün geleceğimin tehlikede olduğunu ifade eden Kiğılı "Türkiye’nin bugünkü durumu itibarıyla bu sektör 6 ay sonrasını göremiyor. Nasıl yapacağız? Bugün sektörün en büyük sorunlarından biri kira işidir. Sağolsun bakanımız halletti, ortak alan gideri… AVM’lerdeki ortak alan gideri... Bütün AVM mensupları, sahipleri arzu edildiği takdirde bize cevap vermesi gerekiyor. Gidip soruyorsun ne harcama yaptın cevap veren yok. Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği kurduk. Ya bugün birkaç AVM hariç, büyük gururla söylüyorum ki sahipleri Türk. Yabancı AVM’lerin hepsiyle sorun var. Nasıl çıkacaksın? İnovasyon aşağı inovasyon yukarı diyorsunuz. Hangi inovasyondan bahsediyoruz ya? Mecidiyeköy, Maslak, Levent üçgeninde 10 AVM var." açıklamasında bulundu. 


"Hala AVM yapılıyor el insaf ya, ülkenin parasına yazık"


Türkiye'de AVM'nin bittiğini ifade eden Kiğılı, ciddi anlamda sıkıntıların bulunduğunu söyledi. Bu sıkıntıdan çıkmak için bir tane çıkış yolu olduğunu dile getiren Kiğılı, "Yapacaksanız açık AVM, cadde AVM’ciliği varsa ne ala. 40-50 bin metrekareler bitti. Türkiye’nin bugün lokomotif şehirleri var. Yıllık cironun yüzde 58’i iki büyük ilden geliyor. Geri kalan 79 il bu cironun yüzde 42’sini alıyor. İstanbul yüzde 36 ciroya sahip, yüzde 22 de  Ankara  sahip. Benim İstanbul’da 52 mağazam var, Ankara’da 26 mağazam var. Daha gidecek yer yok ki. Hala AVM yapılıyor el insaf ya, ülkenin parasına yazık." ifadelerini kullandı.


 

AVM sayısı 395'ten 410'lara çıkacak!

 


Geri Dön