28 / 03 / 2024

AVM Yasası ve Büyük Mağazalar Sicili!

AVM Yasası ve Büyük Mağazalar Sicili!

AVM Yasası 2014 teklifinde yer alan Büyük Mağazalar Sicili nedir? AVM'ler Büyük Mağazalar Sicili ile mi takip edilecek? Büyük Mağazalar Sicili, AVM'ler için ne anlam ifade edecek? Büyük Mağazalar Sicili nerede oluşturulacak?



Yeni AVM Yasası 2014 teklifi içinde yer alan Büyük Mağazalar Sicili, AVM ve büyük mağazalar için ne anlam ifade ediyor? Büyük Mağazalar Sicili, nerede tutulacak? Her AVM'nin Büyük Mağazalar Sicil Numarası mı olacak? Her büyük mağaza ve zincir şube mağazalarının Büyük Mağazalar Sicil Numarası olacak mı? 


AVM kuruluş izni nasıl alınacak? Öğrenmek için tıklayın!


Bu soruların cevapları, Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi'inin ikinci bölümünde yer alan 6. Madde'de Büyük Mağazalar Sicili başlığı altında veriliyor. İşte o madde;


Büyük Mağazalar Değerlendirme Kurulu nedir? Öğrenmek için tıklayın!


Büyük Mağazalar Sicili


AVM Yasası'nın amacı nedir? Öğrenmek için tıklayın!


"Madde 6.- Her ilde ticaret odası veya ticaret ve sanayi odası bünyesinde "Büyük Mağazalar Sicili" oluşturulur. Yetkili makamca kuruluş izni verilen büyük mağazalar, "Büyük Mağazalar Sicili"ne kayıt edilerek bir sicil numarası verilir. Büyük mağazalar ile büyüklüklerine bakılmaksızın bu mağazalara ait zincir mağazaları ve şubelerine ait belgeler ve gelişmeler sicil dosyasında muhafaza ve takip edilir. 


AVM Yasası madde gerekçelerini öğrenmek için tıklayın!


Yetkili makamlarca verilen büyük mağaza kuruluş izinleri, belgeleri ile birlikte on beş iş günü içinde sicil kaydını tutacak ilgili odaya gönderilir. Oda, on iş günü içinde sicil kayıt işlemlerini tamamlayarak büyük mağaza kurucusuna bildirir."



AVM Yasasının gerekçesi nedir? Öğrenmek için tıklayın!


AVM Yasasında kimlerin imzası var? Öğrenmek için tıklayın!


Şubeler ve satış zincirleri nasıl olacak? Öğrenmek için tıklayın!


Emre Kulcanay / Emlakkulisi.com


Geri Dön