18 / 04 / 2024

AVM Yatırımları Konferansı 9 Mart'ta!

AVM Yatırımları Konferansı 9 Mart'ta!

AVM yatırımcıları ve yöneticilerinin, perakendeciler ve sektöre destek veren firmaların buluşacağı AVM Yatırımları Konferansı'nda sektörel konuların yanı sıra ilham veren yol gösterici oturumlar yer alacak.



Alışveriş merkezi (AVM) Yatırımları Konferansı, 9 Mart'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek.


Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından SOYSAL iş birliği ile düzenlenen 9. AVM Yatırımları Konferansı, 9 Mart Perşembe günü Wyndham Grand Levent İstanbul’da yapılacak.


AVM yatırımcıları ve yöneticilerinin, perakendeciler ve sektöre destek veren firmaların buluşacağı konferansta, sektörel konuların yanı sıra ilham veren yol gösterici oturumlar yer alacak. Konferansın en ilgi çekici oturumlarından biri ise sektörün önde gelen dernek başkanlarının buluşacağı "Başkanlar Oturumu" olacak.


Konferansın bu yılki konu başlıkları arasında, Türkiye ekonomisindeki sıcak gelişmeler ve küresel ekonominin ülkeye yansımaları, dijitalleşen dünya ve yeni pazarlama yaklaşımları, dünyadan en son AVM tasarım trendleri, yaratıcı ve yeni çözümler, yeni tüketim alışkanlıkları ve perakendeye etkileri, AVM’lerden ilginç hikayeler, farklı uygulamalar, sürdürülebilir, güvenli, müşterinin yaşamını kolaylaştıran AVM yönetimi ve sektörü yakından ilgilendiren "en sıcak" konular yer alıyor.


Konferans, perakende sektörünün tüm temsilcilerini, sektörün önde gelen derneklerin başkanlarını "Başkanlar Oturumu"nda bir araya getirecek. SOYSAL Kurucusu Suat Soysal’ın moderatörlüğünü yapacağı oturuma, Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu Başkanı (TAMPF) Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kurşun, Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Acar, Tescilli Markalar Derneği (TMD) Yönetim Kurulu başkanı Hülya Aslantaş, AYD Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Belgü, Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Demirer, Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel ve Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Songör katılacak. 


Başkanlar Oturumu’nda perakendenin mevcut durumu masaya yatırılırken, sektörün geleceğine ilişkin tespitler ve yol haritaları paylaşılacak. Oturumda başkanlar, sektörün güçlü ve zayıf yanlarını, önündeki fırsat ve tehditleri değerlendirecek ve bu değerlendirmeden hareketle çözüm önerilerini, sektörün her kesimine düşen görevleri, atılması gereken adımları ortaya koyacak.


- Yeni dünya düzeninin tartışmalar yaratan lideri Leonard Brody de konferansta 

Konferansın en önemli konuşmacılarından biri yeni dünya düzeninin tartışmalar yaratan lideri olarak tanımlanan Leonard Brody olacak. Brody, konferansta, gelecek 2 yılda yaşanılacak "tahmin edilemez" değişimi anlatacak.


Dijital dünyada iş dünyasının ve insan davranışının evrimini en iyi değerlendiren girişimcilerden biri olan ve Birleşmiş Milletler, G8, Hindistan, İrlanda ve Güney Afrika’ya danışmanlık yapan Brody, “40 yaşın altındaki en başarılı 40 insan” listesinde bulunuyor. Kurucusu olduğu, dünyanın en büyük haber sitelerinden biri olan NowPublic, Time dergisinin belirlediği “dünyanın en iyi 50 web sitesi” arasında ve Emmy ödülüne sahip. Brody’nin “Innovation Nation” ve diğer kitapları ise dünyada bestseller (çok satanlar) oldu. 


Konferansın bir diğer konuşmacısı ise Türkiye'nin önde gelen ekonomistlerinden Mahfi Eğilmez olacak. Eğilmez, konuşmasında, gelecekteki ekonomik fırsat ve tehditleri değerlendirerek iş için doğru kararlar almak, kısa ve orta vadeli planları doğru yapmak için yol gösterecek.


AVM’lerde yeni güvenlik uygulamaları gündeme gelirken, ziyaretçilerin artan güvenlik beklentilerini karşılamak büyük önem taşıyor. Konferansta, "Risklerimiz neler? Nasıl tedbirler almalıyız? Ziyaretçiyi güvende hissettirmek için ne yapmalıyız?" sorularına güvenlik hizmeti alanında önde gelen şirketlerden Securitas Türkiye Ülke Başkanı Murat Kösereisoğlu yanıt verecek.


Konferansın "Kırmızı Koltuk"unda, bu yıl perakende sektörünün genç kuşak temsilcileri de sektördeki trendleri aktaracak.


Açıklamada görüşlerine yer verilen AYD Başkanı Hulusi Belgü, perakende sektörünün, AVM yatırımcısı, yöneticisi, perakendecisi, markaları ve tedarikçileri ile bir bütünü temsil ettiğini belirterek, "Hepimiz Türkiye ekonomisine büyük değer katan bu zincirin birer halkasıyız. Her birimiz bu ülke için daha fazlasını yapmak için çaba içindeyiz. 9. AVM Yatırımları Konferansı’nda da tam da bunları konuşmak üzere bir araya geliyoruz.” ifadelerini kullandı. 


AA


Geri Dön