25 / 04 / 2024

AVM'ler bayramda açık olacak mı Mayıs 2021?

AVM'ler bayramda açık olacak mı Mayıs 2021?

Kovid-19 salgını önlemleri kapsamında 29 Nisan tarihinde başlatılan tam kapanma süreci 17 Mayıs tarihinde sona erecek. Peki AVM'ler bayramda açık olacak mı? İşte detaylar...



29 Nisan'da başlayan tam kapanma dönemi 17 Mayıs tarihinde sona eriyor. Ramazan Bayramı da kapanma sürecine dahil edildi. 

Bayram boyunca bir çok kamu kurum ve kuruluşunun kapalı olması ve tam kapanma önlemleri dikkatleri AVM'lere çevrildi. Birçok vatandaş AVM'lerin bayramda açık olup olmayacağını merak ediyor. Peki AVM'ler bayramda açık olacak mı? İşte detaylar...

AVM ler bayramda açık olacak mı Mayıs 2021?

AVM'ler bayramda açık olacak mı sorusunun cevabı haberimizde yer alıyor. Kovid-19 salgını sebebiyle AVM'lerin ziyaretçi sayıları da azaldı. AVM'lere gitmek isteyen vatandaşlar AVM'lerin açık olup olmadığını araştırıyor. 

Bugün Ramazan Bayramı'nın 1. günü. Düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli illerde AVM'lerin çalışma durumu Kovid-19 önlemleri kapsamında değişiyordu. 3.5 günlük bayram sürecinde AVM'lerin açık olup olmadığı merak ediliyor.

Her gün yüzbinlerce vatandaşın ziyaret ettiği AVM'ler için tam kapanma sürecinde ne karar alındı? 

AVM ler bayramda açık olacak mı Mayıs 2021?

Haftanın tüm günleri hizmet veren alışveriş merkezleri de tam kapanma kararı kapsamında kapatıldı. 17 Mayıs'a kadar İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi kapsamında yalnızca belirtilen yerlerin açık olacağı duyuruldu. 

AVM'ler bayramda açık olacak mı?

Tam kapanma tedbirleri kapsamında açıklanan İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ile yalnızca belirli yerlerin hizmet vereceği açıklanmıştı. 

Bu kapsamda AVM'lerde kapatıldı. AVM'ler Ramazan Bayramı'nda da açık olmayacak. 

AVM ler bayramda açık olacak mı Mayıs 2021?

AVM Perakende Ciro Endeksi'nin Şubat ayı verilerine göre; AVM'lerin ziyaretçi sayıları 2021 Şubat'ta geçen yılın Şubat ayına göre yüzde 62 azaldı. 

Koronavirüs sebebiyle AVM'lerde kira tartışmaları da başlamıştı. Son zamanlarda AVM'ler kira ve ciro tartışmalarıyla gündeme geldi. Konuya ilişkin en son karar Alışveriş Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından açıklandı. AYD Yönetimi tam kapanma döneminde AVM'de faaliyet gösteren esnaftan kira almayacağını belirtti.

AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

"Bizler AVM yatırımcıları olumlu sonuç almak için bu sürenin ceremesini çekmeye hazırız. Yeter ki ülke olarak bu beladan kurtulalım. Bu süreçte sektöre desteğimizi sürdürmek için üye alışveriş merkezlerimiz kiracılarından kira almayacaktır. Hepimiz sonuçta aynı gemideyiz, elbirliği ile bu sıkıntılı süreci aşacağız. Bir an önce aşılanmanın artması ve sürecin çok daha iyi bir yere gitmesini umuyoruz." 

AVM'ler bayramda açık mı?

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön