25 / 04 / 2024

AVM'ler bu yaz çok renklenecek!

AVM'ler bu yaz çok renklenecek!

Alışveriş merkezleri bu yaz çok renklenecek. Kimi Guinness rekor denemelerine, kimi köpek güzellik yarışmalarına sahne olacak



Tatil döneminin başlaması alışveriş merkezlerini (AVM) renkli aktiviteler düzenlemeye yöneltiyor. Ziyaretçi sayısındaki azalmayı önlemek amacıyla planlanan yaz kampanyaları ve etkinliklerinde tüketiciye birçok alternatif sunuluyor.

Ancak en iddialı kampanyalardan biri yine hediye otomobiller. Örneğin, Cevahir AVM'nin nişan ayında başlattığı 3 kişiye 3 Hyundai İ20 kampanyası haziran sonuna kadar sürecek. Ay sonunda yapılacak çekilişle şanslı ziyaretçi belirlenecek. Cevahir'in temmuz sonrası için tüm planları ise turistlere yönelik. Cevahir AVM Genel Müdürü Vahit ipekçi, bu yıl yabancı ziyaretçi sayısını geçen yıla göre 3'e katlamayı planladıklarını belirtiyor:

"AVM girişinde hizmet veren 'tax free' ofisimiz turistler tarafından büyük ilgi görüyor. Bu ziyaretçilerimiz otellerine döndüğünde arkadaşlarına da Cevahir AVM'yi öneriyorlar. Geçen yıl Türkiye'ye gelen Arap ve İranlı turistler alışveriş merkezimize büyük ilgi gösterdi."

Bursa Korupark da otomobil kampanyası düzenleyen AVM'lerden. 8 Eylül'de sona erecek kampanyayla 3 kişi Alfa Romeo Mi-to sahibi olacak. Kampanyaya katılabilmek için en az 75 TL tutarında alışveriş yapmak gerekiyor. Bu şartı yerine getiren tüketicilere çekiliş için birer katılım hakkı veriliyor. Ancak alışverişlerini Axess kredi kartıyla yapanlar 2 katılım hakkı kazanıyor. Kampanyanın çekilişi 23 Eylül'de yapılacak. Bunun yanında yaz döneminde çocuklara yönelik eğlenceli aktiviteler, imza günleri,canlı müzik dinletileri gibi çeşitli aktiviteler de planlanıyor.

Kapılarını birkaç ay önce açan  Ankara  Kentpark, ziyaretçilerini farklı bir sergiyle buluşturuyor. Mayıs ayında açılan 4 boyutlu balmumu heykel sergisi 3 ay açık kalacak. Kentpark, denizi olmayan Ankara'ya bu yaz plaj futbolunu da getiriyor. AVM yönetimi hediye kampanyası konusunda da çok iddialı. Çünkü Türkiye'de hiçbir AVM'nin henüz vermediği bir otomobilin hediye edilmesi planlanıyor. Ayrıca bu ay sonunu kadar 2011 model ve değeri 100 bin euro'nun üzerinde olan beyaz lüks otomobillerin sergileneceği autoshovv açık kalacak. Kentpark'ta çocuklar içinse hafta sonları çocuk tiyatrosu, sihirbaz gösterileri gibi etkinlikler var.

DÜNYA KUPASI HEYECANI

Pendik'te bulunan Neomarin AVM'nin yaz etkinlikleri daha çok sporseverlere yönelik. Neomarin Alışveriş Merkezi Müdürü Murat Sönmez, Dünya kupası maçlarının izlenebilmesi için teras katında dev ekran kurduklarını belirtiyor. Ayrıca Dünya Kupası heyecanım interaktif hale getirmek için geniş katılımlı ve ödüllü PlayStation turnuvası da düzenlediklerini söylüyor. AVM yönetimi bu yıl Türkiye'de düzenlenecek Dünya Basketbol Şampiyonası'nı takip edecek ziyaretçilerini de unutmamış. 28 Ağustos-12 Eylül tarihleri arasındaki bu organizasyonda basketbolseverler için şampiyona süresince renkli animasyonlar ve PlayStation turnuvası yapılacak.

Neomarin'de minik ziyaretçiler için de bir takım aktiviteler hazırlanıyor. "Karne şenliği" adı altında çeşitli atölye çalışmaları, tiyatro ve kukla gösterileri planlanmış. Babalar gününde ise ödüllü go kart turnuvası var. 140 mağazanın bulunduğu Neomarin'de Bimeks, Vatan Notebook gibi elektronik marketler de yer alıyor. İşte bu şirketlerin hem yeni ürünlerini tanıtmaları hem de satış yapmaları amacıyla "Neomarin Elektronik Fuarı" organize ediliyor. Ayrıca ramazan ayında ve sonrasında bayrama özel etkinlikler planlanıyor.

EN GÖZDE ZİYARETÇİ ÇOCUKLAR

Kurtköy'deki Via/Port AVM ise bu yaz düzenleyeceği aktivite ve kampanyalarla daha çok çocuklara seslenecek. Bu kapsamda tiyatro sanatçısı Özgür Özgülgün'le birlikte gerçekleştirilen konser ve tiyatro etkinlikleri yaz boyunca sürecek. Ayrıca çocuklar için atv araçlarıyla gezi, uçurtma şenliği, dev gemi maketi ve lunapark gibi seçenekler var. Via/Port'un yetişkinler için organize edeceği ilk etkinlikse babalar gününde düzenlenecek olan go kart ve atv turnuvası. Via/Port AVM Genel Müdürü Bülent Kural, ayrıca birçok açık hava organizasyonunun planlandığını söylüyor.

İstinye Park ise İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın (İKSV) organize ettiği Uluslararası Caz Festivali kapsamında temmuz ayında caz konserine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Merkezin markalar sokağında gerçekleştirilecek konserin biletleri İKSV tarafından satılıyor Eğitim, sağlık, sanat gibi alanlarda düzenlenen söyleşiler de yaz boyunca sürecek. İstinye Park'm hafta sonları düzenlediği çocuklara yönelik aktiviteler de yoğun ilgi görüyor.

HEDİYELİ ALIŞVERİŞ GÜNLERİ

Hollandalı Corio Group'un Türkiye'de 4 AVM'si var. Tekirdağ Tekira, Denizli TerasPark, Adapazarı Ada ve Ankara 365. Corio Türkiye Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nilüfer Özlem, bu merkezlerin tümünde yaz boyunca birçok kampanya düzenleyeceklerini belirtiyor.Özlem, bunlardan ilkinin "alışveriş günleri" olduğunu söylüyor. Bu etkinlikle alışveriş yapan ziyaretçilere çeşitli hediyeler dağıtılıyor. Beslenme uzmanı, saç aksesuarları ve takı tasarımcıları ziyaretçilere ücretsiz danışmanlık hizmeti sunuyor. Bu AVM'lerde babalar günü, ramazan kampanyası, çocuk kulübü etkinlikleri, sergiler ve tiyatro gösterileri de organize edilecek.

15 ÇİFT TATİL KAZANACAK

Bakırköy'deki Carousel AVM, kuruluşunun 15'inci yıldönümünü kutluyor. Bu kapsamda 1 Mayıs-31 Temmuz tarihleri arasında en çok alışveriş yapan 15 çift, Antalya Belek'teki Rfxos Premium tatil köyünde 4 gece 5 gün tatil kazanacak.

Carousel AVM yönetimi ayrıca, Chef s İstanbul Mutfak Atölyesi işbirliğiyle "Lezzet buluşmaları" etkinliği gerçekleştiriyor. Carousel Genel Müdürü Orhan Demir, ayda bir kez farklı tatlar oluşturarak ziyaretçilere yemek pişirmenin püf noktalarını anlattıklarını belirtiyor.

Geçen yıl açılan Gaziantep SankoPark AVM ise kuruluşunun birinci yıldönümü nedeniyle tüketicilerine hediye çekleri dağıtmaya başladı. Kampanyada, 100 TL'lik alışveriş yapan ziyaretçilerden 1 kişiye 5 bin. 2 kişiye 2 bin 500'er, 10 kişiye biner, 20 kişiye 500'er, 40 kişiye de 250'şer TL tutarında hediye çeki verilecek.
Hafta sonları yeme içme katında canlı müzik dinletisi düzenleyen AVM yönetimi, çocuklar için de çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor. Örneğin, sınav dönemi olması nedeniyle öğrenci ve velilere yönelik seminerler düzenleniyor. Bu seminerler temmuz ayında eğitim, sağlık ve kültürel konularla sürecek. Babalar gününde ise PlayStation turnuvası var.

GUİNNESS REKOR DENEMELERİ

Yaz aylarında renkli etkinliklere sahne olacak AVM'lerden biri de Forum Mersin. Bu AVM'de geçen hafta Guinness rekor denemeleri düzenlendi. Forum İstanbul'da ise dünya kupası maçlarının başlamasıyla birlikte futbol şenliği var. Futbol karşılaşmaları ve futbol bilgi yarışmalarının yanı sıra çeşitli sahne şovları düzenleniyor.

Forum Aydın'ın ziyaretçileri ise bu yaz kazançlı çıkacak. Haziran ortasından itibaren 100 TL'lik alışveriş yapanlara Forum Aydın logolu plaj havlusu ve 25 TL'lik akaryakıt çeki verilecek. Temmuz ayında ise "Anında kazan" kampanyasıyla çeşitli hediyeler dağıtılacak.

Forum Aydın AVM'de bahar-yaz defilesi, bahar ve gençlik şölenleri, imza günleri, müzik ve dans gösterileri, çocuklar için uçurtma ve mask atölyesi de planlanan etkinlikler arasında. Ayrıca bu yık ilki düzenlenecek Forum Aydın Köpek Güzellik Yarışması'nın büyük ilgi toplaması bekleniyor.

İzmir'de bulunan Forum Bornova AVM ise 2010 Balkan Plaj Voleybol Şampiyonası'na hazırlanıyor. Dünya Basketbol Şampiyonası döneminde de basketbolla ilgili çeşitli etkinlikler düzenlenecek.  Ayda yaklaşık 850 bin kişinin ziyaret ettiği Forum Bornova'da Ramazan ayında da çeşitli indirim kampanyalrı gerçekleştirilecek.

DEFİLELER YAPILACAK

Forum Ankara Outlet'te "Sinema Salısı" ismiyle bir süredir etkinlik var. Kamu çalışanları ve üniversite öğrencilerinin Salı günleri tam günleri ücretsiz izledikleri bu sinema şöleni yaz boyu devam edecek. Bu AVM'de "Perşembe Birincisi" adıyla yeni bir kampanya daha başladı. Sonbahara kadar sürecek kampanya, AVM'deki mağazalar arasında indirim rekabeti yaratmayı amaçlıyor. Ayrıca, yaz aylarında haftaiçi hergün en fazla alışveriş yapan bir kişiye Digiturk'ün süper paketi hediye edilecek.

İstanbul Kozyatağı'ndaki Palladium AVM'de yaz etkinliklerine uçurtma müzesiyle başlıyor. 16 ülkeden 850 adet uçurtmanın sergileneceği müze 27 Haziran'a kadar açık kalacak. Palladium AVM Müdürü Sevilay Kaya, temmuz ve ağustos aylarında ise defile gerçekleştireceklerini belirtiyor.
Para/Özbey Men


Geri Dön