29 / 03 / 2024

AVM'lerin ciroları Eylül'de yüzde 12 arttı!

AVM'lerin ciroları Eylül'de yüzde 12 arttı!

Alışveriş merkezleri cirolarının, son 2 yıldaki en yüksek verilerine Eylül 2009'da ulaştığı bildirildi



Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından yapılan yazılı açıklamada, AYD ile Akademetre Research işbirliğiyle oluşturulan Alışveriş Merkezi (AVM) Endeksi Eylül ayı sonuçlarına yer verildi.

Son 2 yılın en yüksek ciro endeksi verilerine Eylül ayında ulaşıldığı dile getirilen açıklamada, sonuçlara göre, 2009 yılının Eylül ayı ciro endeksiverilerinin 2008 yılı Aralık ayına göre yüzde 12 artış gösterdiği ve 2008 Eylülayına göre ise yüzde 17 artışla yeni bir rekor kırdığı belirtildi.

Açıklamada, 2008 ve 2009 ilk 3 çeyrek ciro endeksi verilerikarşılaştırıldığında 2009'un üçüncü çeyreğinin bir önceki seneye oranla yüzde 9 daha yüksek gerçekleştiği vurgulanarak, Eylül ayında ziyaretçi sayısı endeksinin 2009 yılının en yüksek değerine ulaştığının altı çizildi.

Açıklamada, Ramazan Bayramı'nın Eylül ayına denk gelmesi ve aynı zamanda okulların açılması ile ziyaretçi sayılarında geçen yıla oranla yüzde 4 artış gözlendiği bildirildi.

Aynı açıklamada görüşlerine yer verilen AYD Başkanı Hakan Kodal, "Nisan ayından bu yana cirolardaki toparlanma krizden çıkışın habercisi idi. Eylül ayı ise Ramazan Bayramı ve okulların açılması ile birlikte rekoru getirdi. Ekim ayında daha düşük olması beklenen ciroların Kasım ve Aralıkta yeni rekorlar
kırmasını bekliyoruz" dedi.
AA


Geri Dön