26 / 04 / 2024

Avrasya Tüneli 2016'da tamamlanacak!

Avrasya Tüneli 2016'da tamamlanacak!

Ulaştırma Bakanı Bilgin, her iki projeyle ilgili açılış tarihi verdi: Körfez geçişi martta hizmete giriyor. Avrasya Tüneli 2016 sonuna yetişiyor.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, “Yüksekova'da Selahaddin Eyyubi Havaalanı'nı 26 Mayıs'ta hizmete aldık. Yapım aşaması dahil, epey saldırılarla karşılaştık. Bunlara rağmen bitirdik. Fakat 5 Ağustos'tan beridir terör olayları nedeniyle maalesef uçuşları gerçekleştiremiyoruz" dedi.


Olumsuzluklara rağmen dev projelerin hız kesmeden devam ettirildiğine vurgu yapan Bilgin, İstanbul Boğazı’nın altından araç geçişine imkan tanıyan Avrasya Tüneli ve İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’yle ilgili de bir müjde verdi. Bilgin "İzmit Körfez Köprüsü'nü, inşallah mart ayında açacağız. Avrasya Tüneli’ni ise 2016’sının son ayları itibarıyla hizmetine sunacağız" diye konuştu. 


TÜRKSAT 4B'DE SÜREÇ  


Türksat 4B'nin yörüngeye oturtulmasında ilk aşamanın amamlandığını da belirten Bilgin, uydunun yörüngeye 27 Ekim'de oturacağına dikkat çekerek şöyle konuştu: “Aralık başında tam kapasitede hizmete almış olacağız.”


Son 535 metre! 


Yavuz Sultan Selim (YSS) Köprüsü’nde son viraja girildi. YSS Köprüsü'nde en ağırı 923 ton olan 59 çelik tabliyeden 36’ünün montaj ve kaynağı sona erdi. Böylelikle iki yakanın birleşmesine 535 metre kalmış oldu. 


Akşam


Geri Dön