18 / 04 / 2024

Avrasya Tüneli'nin tüm kısımları trafiğe açıldı!

Avrasya Tüneli'nin tüm kısımları trafiğe açıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Avrasya Tüneli'nin tüm kısımlarının trafiğe açıldığını duyurdu.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, Avrasya Tüneli'nin tüm kısımlarının trafiğe açıldığını Resmi Gazete'den duyurdu.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünden:


Yap-İşlet-Devret modeli ile ihale edilen İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Kısım 1, Kısım 2 (Avrasya Tüneli) ve Kısım 3’ün 26/12/2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünce Geçici Kabul Tutanakları onaylanan Proje’nin; 6001 Sayılı Kanunu’nun 15. Maddesi gereğince trafiğe açılması Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 02/01/2017 tarihinde onaylanmıştır.


1 - Tüm Kısımlar 03/01/2017 tarihinde trafiğe açılmıştır.


2 - Belirli Yerler (Tünel giriş ve çıkışları, ücret toplama istasyonları vb.) ve şartlar dışında Tünele giriş ve çıkış yasaktır. Karayolu sınır çizgisi boyunca tesis edilmiş olan tel çitler veya duvarlar bu tür çıkışları engellemek amacıyla tesis edildiğinden bu engellerin açılması, yıkılması, kesilmesi ve başka şekilde tahrip edilmesi yasaktır.


3 - Erişme Kontrollü Karayolu olarak trafiğe açılan Kısım 2’ye (Avrasya Tünelinden), yayaların, hayvanların, motorsuz araçların, motosikletlerin, lastik tekerlekli traktörlerin, iş makinelerinin, bisikletlerin girmesi yasaktır.


4 - İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi Kısım 2’de (Avrasya Tünelinde) tehlikeli madde taşıyan araçların geçmesi yasaktır.


5 - Kısım 2’de (Avrasya Tünelinde) mecburi asgari hız 20 km/saat olup, azami hız 70 km/saat’tir.


6 - Erişme Kontrollü Karayolu olarak trafiğe açılan Kısım 2’de (Avrasya Tünelinde) duraklamak, park etmek, geri dönüş yapmak ve geri geri gitmek yasaktır. Zorunlu hallerde güvenlik ceplerinde (Bankette) durulabilir.


7 - Yap-İşlet-Devret modeli ile ihale edilen İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi projesi kapsamında Kısım 1 ve Kısım 3 imalatları tamamlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesine devir teslimi gerçekleştirilmiş olup, Kısım 2’nin (Avrasya Tüneli kesiminin) yapımı, bakımı ve işletilmesi sözleşmesi gereği üstlenici Görevli Şirket tarafından yürütülmektedir.


8 - 6001 Sayılı Kanunu’nun 15. Maddesi gereğince ilan olunur.



Geri Dön