25 / 04 / 2024

Dünyanın en yüksek rakımlı karayolu tüneli trafiğe açıldı!

Dünyanın en yüksek rakımlı karayolu tüneli trafiğe açıldı!

2015 yılında Mila Dağı'nda inşasına başlanan dünyanın en yüksek rakımlı karayolu tüneli 26 Nisan Cuma günü trafiğe açıldı.



Dünyanın en yüksek rakımlı karayolu tüneli 26 Nisan Cuma günü trafiğe açıldı. 5,7 km uzunluğa sahip tünel, deniz seviyesinden 4.750 metre yükseklikte olup Çin'in Tibet Özerk Bölgesi'nin güneybatısında bulunuyor.
 
İki yönde trafiğe açılan 5,7 km uzunluğuna sahip tünel bölgenin başkenti Lhasa'yı Tibet'in güneydoğusunda bulunuyor. Nyingchi'ye bağlayan 400 kilometrelik otoyolun bir parçası oluyor.
 
Tünelin inşası 2015 yılında 5.18 metre rakımlı Mila Dağı'nda başladı ve dağı dolanıp 18 kilometre tutan mesafeyi 5,7 kilometreye indirdi.
 
China Railway no.2 Bürosu'na bağlı Mila Dağı projesi yöneticisi Gong Bin, inşaatta son derecede soğuk havada ve yüksek rakımda dağda tünel açarken hassas ölçme kabiliyetinin artmasıyla 10 kadar teknolojik atılım yapıldığını kaydetti.
 
Soğuğa ve oksijen seyrekliğine ek olarak 2 bin inşaat işçisinin bir de iş yerinde yaşama koşullarının ve malzeme taşımanın zorluklarıyla karşı karşıya kaldı.
 
İnşaat projesinini parti şefi Xu Yong "Burada dört yılı aşkın bir süre çalıştık ve tünelin girişindeki eğreti evlerde yaşadık" diye konuştu.
 
Diğer yandan Xu, karayolunun, Tibet'in doğu tarafına önemli bir geçiş olanağı sunup turizmi, endüstriyel gelişmeyi destekleyeceğini ve yerel halka trafik kolaylığı sağlayacak.


Geri Dön