20 / 04 / 2024

Avrupa ve Amerika’da borsalardaki fırtına devam ediyor

Avrupa ve Amerika’da borsalardaki fırtına devam ediyor

Borsalardaki fırtına ardında enkaz bırakmaya devam ediyor. Avrupa borsalarının ardından Amerika’da New York borsası da haftanın üçüncü işlem gününü düşüş eğilimiyle tamamladı. 



New York borsası kapanışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,14 oranında azalışla 30.273,87 puana geriledi.
S&P 500 endeksi yüzde 0,20 oran azalışla 3.783,28 puana ve Nasdaq endeksi ise yüzde 0,25 oranda kayıpla 11.148,64 puana indi.

Yüksek enflasyon ve faiz ortamının ekonomilere tepkisine ilişkin endişeler piyasalara yön veren temel faktör olmaya devam ederken, Amerikan borsasında da endeksler, işlem gününün kapanışında negatif bir seyir izledi.
Hafta başından bu yana düşüş yönünde eğilim gösteren tahvil faizleri yeniden yükselişe geçerken, Amerika’nın 10 yıllık tahvil faizi de yüzde 3,78 seviyelerine kadar çıktı.

Makroekonomik veri tarafında ise Amerika’da cuma günü açıklanacak ve para politikasının seyri açısından önemli olan istihdam verisi öncesi özel sektör istihdamına ilişkin veriler eylül ayında beklentilerin üzerinde gelmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön