19 / 04 / 2024

avrupa

avrupa

BM ve IMF gibi kuruluşların dünyanın diğer ekonomilerine zarar verdiği için uyardığı Amerikan Merkez Bankası ne zaman duracak? İşte herkesin merak ettiği, "her şey ne zaman normale dönecek? sorusuna ışık tutacak yanıtlar.

Bu hamle Avrupa’yı sarsacak! Çin LNG satışlarını durdurdu!

Çin yaklaşan kış mevsimi öncesi kendi arzını sağlama almak için yabancı alıcılara LNG'de yeniden satışı durdurmayı planlıyor.

IMF’den 2023 kış uyarısı! Bu kış zorlu geçecek!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Birinci Başkan Yardımcısı Gita Gopinath, Avrupa ülkesi Almanya'daki enerji krizinin yakın bir sürede ortadan kalkmayacağını ifade ederek, "Bu kış zor olacak fakat 2023 kışı daha da kötü olabilir" açıklamalarını kullandı.

Doğal gaza indirim! Doğal gaz fiyatı yüzde 9 azaldı

Avrupa ülkelerinde kasım vadeli şekilde doğal gazın megavatsaat fiyatı yüzde 9 oranında azaldı. İşte detaylar…

Dolar karşısında en çok TL değer kaybetti? Avrupa ne yapıyor, biz ne yapmalıyız?

IMF güçlü dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimleri sıralarken, ülkelerin güçlü dolar hareketi karşısında ne yapması gerektiğini ele alan bir makale yayınladı.

'Türkiye gaz fiyatlarını belirleyen ülke olabilir'

Putin'in "Türkiye'de gaz merkezi kurabiliriz" açıklamasının yankıları sürüyor. Türkiye ve Rusya tarafı çalışma yapılması için talimat verirken, AB konuyla ilgili bir değerlendirme yapmaktan kaçındı. Öneri iş dünyasında ise fırsat olarak görüldü. İşte konuyla ilgili son gelişmeler

Rusya’ya savaş vetosu! Avrupa'nın gaz depolarında doluluk oranı yüzde 90'ı aştı

Avrupa'da doğal gaz depolarının doluluk oranı belli oldu. Doğal gaz depolarının doluluk oranı yüzde 90'ın üzerine çıkıp, planlanandan üç ay önce depolama hedefinin üzerine çıkmış oldu. İşte detaylar…

Avrupa ve Amerika’da borsalardaki fırtına devam ediyor

Borsalardaki fırtına ardında enkaz bırakmaya devam ediyor. Avrupa borsalarının ardından Amerika’da New York borsası da haftanın üçüncü işlem gününü düşüş eğilimiyle tamamladı. 

Avrupa’da doğalgaz krizi büyüyor! Depolar boşalıyor!

Rusya’ya uygulanan yaptırımların ardından gaz akışının durdurulması nedeniyle Avrupa kış ayları için bir takım önlemler almıştı. Ancak kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Avrupa’nın kışı atlatabilmesi için gaz tüketimi daha fazla düşürmesi gerektiği görüldü.

Avrupa sanayisinde Çin merkezli şirket krizi

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde faaliyet gösteren Çin merkezli şirketler, Avrupa’da Çin ile ekonomik bağların koparılmasına ilişkin çağrıların ve ticari korumacılık eğilimlerinin tırmanmaya başlamasından kaygılı olduklarını bildirdi.

Avrupalı yönünü en yakın alternatif Türkiye’ye çevirdi

Avrupa’daki enerji çıkmazının ardından Türkiye’nin daha fazla ön plana çıkmaya başladığını belirten İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönt. Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu, fason üretim için Türkiye’nin tercih edilebileceğini belirtti.

Avro Bölgesi'nde enflasyon rekor yenilerken 3 ülkede yüzde 22'nin üzerine çıktı!

Rusya-Ukrayna savaşının etkisi üzerinden vakit geçtikçe daha görünür hale gelmeye başladı. 3 Baltık ülkesinde enflasyon yüzde 22'nin üzerine çıktı. Avrupa ülkeleri enflasyonla boğuşurken, halkın alım gücü günden güne düşüyor.

Avrupa’da gübre kalmadı! Birçok gübre üretim tesisi kapısına kilit taktı!

Avrupa'da doğal gaz fiyatlarının hızla yükselmesi sebebiyle gübre üretim tesislerinin büyük kısmı faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Üretim tesislerinin kapanması gübre kıtlığına yol açabileceği düşünülüyor.

Avrupa’dan Rus petrolü için gerilimi artıracak hamle

Avrupa Birliği ülkeleri Rus petrolüne tavan fiyat uygulanmasını da içeren yeni bir yaptırım paketini teklif etti. Yaptırımların kapsamının genişletilmesi Moskova'nın 7 milyar Euro ihracat gelirinden mahrum kalmasına neden olacak.

Almanya'dan enerji krizini hafifletecek hamle! 

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, Almanya'nın kalan üç nükleer santralinden ikisinin en az Nisan 2023’e kadar elektrik şebekesine bağlı kalacağını açıkladı.

Avrupa yakası yüksek binalarda 60 metre farkla önde!

İstanbul'da iki yaka arasındaki en yüksek binaya sahip olma çekişmesinde Anadolu yakasının yükselişine rağmen Avrupa yakası liderliği kaptırmıyor

Emlak Konut'ta Mart'ın şampiyonu Avrupa Konutları!

Emlak Konut GYO'da Mart ayının şampiyonu Avrupa Konutları TEM oldu

Ulusal Ahşap Birliği Avrupa'ya 'ağaç işi' öğretecek

Ulusal Ahşap Birliği, Kastamonu'da Avrupa Birliği ile birlikte hareket ederek uluslararası önemde bir hareket başlattı

Avrupa Konutları Atakent 2'de 291 bin 200 TL'ye 2+1!

Avrupa Konutları Atakent 2 projesinde 2+1 evlerin fiyatları 291 bin 200 TL'den başlıyor…

Carya Golf Club, Avrupa'nın en iyi 100 sahası arasında

Opet'in ortaklarından Fikret Öztürk'ün 2008 yılında aldığı Carya Golf Club, Avrupa'nın en iyi 100 sahası arasına girdi

Multi Development'a Avrupa'dan ödül yağdı

Multi Development, ICSC'nin (Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi) 28-29 Nisan 2010 tarihlerinde Prag'da düzenlenen Avrupa konferansında ödülleri topladı

Optimum Outlet, Avrupa Konferansı'nda mansiyon ödülü aldı

İstanbul Optimum Outlet Alışveriş Yaşam ve Eğlence Merkezi, Avrupa Konferansı'nda mansiyon ödülü aldı

Goldman Sachs Avrupa'daki işlerini de kaybediyor

Goldman Sachs şimdi de Avrupa'daki işlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya

Avrupa Konutları Atakent 2 Temmuz 2010'da teslim!

Avrupa Konutları, Atakent 2 Projesi'ni, 2011 Mart'ından 8 ay önce, 2010 Temmuz itibariyle teslim etme kararı aldı

Avrupa Konutları Bahçeşehir'de 140 bin TL'ye!

Avrupa Konutları Bahçeşehir projesi Mayıs ayında satışa çıkaracak.

Avrupa Konutları Ispartakule'de 140 bin TL'ye!

Avrupa Konutları'nın Bahçeşehir Ispartakule'de hayata geçecek yeni projesinde fiyatlar 140 bin TL'den başlıyor

Avrupa Konutları resepsiyonist ve temizlikçi alacak

Avrupa Konutları'nda görev yapmak üzere bilgisayar kullanmasını bilen resepsiyonist ve temizlik elemanları alınacak

Avrupa Konutları Atakent 2'de 217 bin 500 TL! Temmuz teslim!

Avrupa Konutları, Atakent 2 projesini, ilan edilmiş teslim tarihi olan 2011 Mart'ından 8 ay önce, 2010 Temmuz ayında teslim etmeye hazırlanıyor...

avrupa Haberi

avrupa

Habertürk Yazarı Abdurrahman Yıldırım etkileri her geçen gün daha fazla görülmeye başlayan küresel krizin nedenlerini, krizden çıkış takvimini irdeleyen bir yazı kaleme aldı. Küresel krizin etkilerinin derinleşmesine neden olan Amerikan Merkez Bankası'nın agresif politikalarından vazgeçmesi tahmin edilenin de ötesinde bir zaman alacak ve dünya ekonomileri Fed'in hedefini tutturmasını belki de 10 yıl beklemek durumunda kalacak.

Fed agresif tavrını sürdürecek ama...

"ABD’de 7 ayı bulan sert bir parasal sıkılaştırma politikası ardından yüksek enflasyonun hala düşmemiş olmasının hayal kırıklığı yaşanıyor Geçen hafta açıklanan yıllık yüzde 8.2 ve çekirdek yüzde 6.6’lık beklentilerin üzerindeki enflasyon rakamı kırılma yaratan ve oyun değiştirici bir veri oldu" diyen Yıldırım Fed’in yüksek enflasyon kalıcı olarak gerileyene kadar sıkı para politikası uygulamaya devam edeceğinin çok net olduğunu belirtti.

Etkisi az bedeli...