25 / 04 / 2024

Doğal gaza indirim! Doğal gaz fiyatı yüzde 9 azaldı

Doğal gaza indirim! Doğal gaz fiyatı yüzde 9 azaldı

Avrupa ülkelerinde kasım vadeli şekilde doğal gazın megavatsaat fiyatı yüzde 9 oranında azaldı. İşte detaylar…



Avrupa'da derinliği en fazla şekilde olan Hollanda merkezli sanal doğal gaz ticaret noktası TTF'de işleme giren kasım vadeli gaz kontrat fiyatı, 7 Ekim 2022 Cuma günü 156,20 avrodan kapanış gösterdi.

Doğal gazın megavatsaat fiyatı 14 Ekim 2022 Cuma gününü ise 141,99 avrodan kayda geçti.  BBu şekilde ise kasım vadeli gaz kontrat fiyatı bir haftada yüzde 9 azalış gösterdi.

Doğal gazın megavatsaat fiyatı 17 Ekim 2022 Pazartesi günü saat 12.00 itibarı ile birlikte megavatsaat başına 131,61 avrodan işlem görmekte.

Yaşanan fiyat düşüşünde Avrupa ülkelerinin sanayi ve hane halkı doğal gaz talebindeki azalma son derece etkili oldu. Tüm bunlar ile birlikte ise ülkelerin doğal gaz tüketimi ile ilgili almış olduğu önlemler ve doğal gaz depolarındaki doluluk oranları da fiyatların düşüşüne destek verdi.

Avrupa ülkelerinin doğal gaz depolarındaki bulunan doluluk oranı 15 Ekim itibarı ile birlikte yüzde 92 olarak kayıtları buldu.

Avrupa Birliği gaz fiyatlarının elektrik üzerinde bulunan etkisini azaltmak için tavan fiyat uygulaması ve aynı şekilde TTF'ye alternatif bir karşılaştırma ölçütü gibi farklı şekildeki yolları değerlendiriyor.

 Doğal gaza indirim! Doğal gaz fiyatı yüzde 9 azaldı


Geri Dön